Home > Ook Brugge dooft morgen de monumentenverlichting tijdens Earth Hour

Ook Brugge dooft morgen de monumentenverlichting tijdens Earth Hour

Geschreven op 29 maart 2019 om 21:06 door Mario De Wilde

Morgen vindt het wereldwijde evenement Earth Hour plaats. Van 20.30 tot 21.30 uur zullen miljoenen mensen van over de hele wereld symbolisch hun lichten doven om hun steun voor de strijd tegen de klimaatverandering te tonen en de impact van de klimaatverandering op de biodiversiteit. Klimaatverandering zorgt immers voor een verlies aan biodiversiteit (droogte en het verlies aan landschappen, en voedselverlies; opwarming van de oceaan, het verbleken van het koraal en het verlies aan vis/voedsel wat een vorm van levensonderhoud is) en dit verlies aan biodiversiteit verergert de impact van klimaatverandering (ontbossing houdt een vijfde van de wereldwijde CO2-uitstoot in). Het ene kan niet beschermd worden zonder het andere te stoppen.

Minou Esquenet, schepen van klimaat en energie, milieubeleid, smart city en facilitair beheer: “Stad Brugge doet ook mee aan Earth Hour en dooft, met dank aan Fluvius, de monumentenverlichting op zaterdag 30 maart van 20.30 tot 21.30 uur. Naast deze symbolische actie voeren we concrete initiatieven uit om de CO2-uitstoot terug te dringen. Op klimaat.brugge.be kan men zien wat wij samen, met onze burgers en bedrijven, al hebben gerealiseerd en welke acties in de pijplijn zitten. In het beleidsprogramma 2019-2024 staan er 515 beleidspunten en daar zitten heel wat actiepunten tussen om van Brugge een duurzame en klimaatrobuuste stad te maken. We engageren ons om zelf het goede voorbeeld te geven. We gaan mensen, organisaties en stakeholders samenbrengen om stappen vooruit te zetten die zowel doelgericht, ambitieus als haalbaar zijn.”

Iedereen kan meedoen

Tijdens deze Earth Hour kan iedereen meedoen om zijn bezorgdheid voor het klimaat te tonen door het licht uit te doen op zaterdag 30 maart van 20.30 tot 21.30 uur.

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.