Home > Ook Blankenberge zet haar vrijwilligers in de bloemetjes

Ook Blankenberge zet haar vrijwilligers in de bloemetjes

Geschreven op 15 maart 2024 om 07:07 door Mario De Wilde

De Dag van de Zorg vindt dit jaar plaats en wel overmorgen op zondag 17 maart. Ook Blankenberge heeft oog voor dit project waarbij het alle aandacht vestigt op de vele zorgverleners en begeleiders. Het bestuur bracht op donderdag 14 maart al een bezoek aan kinderdagverblijf ’t Schelpje en woonzorgcentrum De Strandjutter om de medewerkers te bedanken voor hun tomeloze inzet en overhandigde een welgevulde fruitmand.

Steun bieden in de zorgsector
Anno 2024 blijft het een uitdaging om bekwaam zorgpersoneel aan te trekken en te behouden. De zorgkundigen verrichten dagelijks kwalitatief werk, hun inspanningen zijn waardevol voor de verschillende leeftijdsdoelgroepen in onze stad.

Momenteel werken ongeveer 140 zorgverleners in diensten zoals woonzorgcentrum De Strandjutter en kinderdagverblijf ’t Schelpje. De toename van het aantal werknemers blijft belangrijk om de kwaliteit van de zorg verder te blijven verbeteren. Het lokaal bestuur begrijpt de situatie waarmee de zorgsector te kampen heeft en overhandigt als steun aan de werknemers een welgevulde fruitmand.

Annie De Pauw, schepen van Welzijn: “Met onze aanwezigheid benadrukken we niet alleen onze betrokkenheid bij de welzijnssector, maar tonen we ook onze dankbaarheid. Samen bouwen we aan een gemeenschap waar zorg en waardering voor elkaar centraal staan. Daarom vieren we op 17 maart de Dag van de Zorg en zetten we onze zorgverleners nu al in de schijnwerpers. Zij maken elke dag het verschil in het leven van anderen. Hun toewijding verdient aanmoediging en erkenning.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.