Home > Onze Vlaamse kust verwacht een massa toeristen in mei

Onze Vlaamse kust verwacht een massa toeristen in mei

Geschreven op 24 maart 2023 om 11:34 door Mario De Wilde

De voorbije krokusvakantie kende een daling van het aantal verblijfs- en dagtoeristen aan de West-Vlaamse kust. “Tijd voor een grondige evaluatie”, vindt provincieraadslid Kurt Himpe. Maar er worden in mei wel veel toeristen aan de kust verwacht. “Sinds dit schooljaar heeft het Franstalig onderwijs de vakantieperiodes meer gespreid waardoor de paasvakantie bijvoorbeeld omgezet is in een meivakantie en de krokusvakantie in Wallonië twee weken duurde. Zo zorgde de voorbije krokusvakantie voor een grotere spreiding van de toeristen uit het Franstalige deel met in die twee weken ongeveer 700.000 dagtoeristen en 900.000 à 950.000 verblijfstoeristen. Dat was een lichte daling in vergelijking met 2022 maar vooral het aantal dagtoeristen daalde met niet minder dan 15 procent in vergelijking met vorig jaar”, zegt provincieraadslid Himpe.

Volgens gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu was de vakantieperiode vorig jaar veel zonniger en doordat de coronamaatregelen toen net achter de rug waren, kozen meer mensen voor uitstappen in eigen land.

Meivakantie zal druk worden

Er vond tijdens de herfstvakantie in 2022 al een peiling plaats bij Franstalige toeristen die aangaven dat ze vooral in mei naar de Vlaamse Kust zullen afzakken. Ook vanuit de buurlanden worden veel toeristen verwacht. “Slecht weer tijdens een kustvakantie is sowieso een tegenvaller, maar biedt ook mogelijkheden om een dagje naar het hinterland af te zakken en bijvoorbeeld erfgoedlocaties te bezoeken”, stelde provincieraadslid Himpe voor. “De toeristische communicatie kan inspelen op die mogelijkheden, waardoor toeristen toch naar de kust op vakantie gaan en dan een bezoekdag inlassen bij slechter weer.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.