Home > Onthulling monument 18-jarige gecrashte Spitfire Robert Wigley in Wakken

Onthulling monument 18-jarige gecrashte Spitfire Robert Wigley in Wakken

Geschreven op 21 mei 2024 om 08:22 door Mario De Wilde

De 18-jarige Britse Robert Wigley, piloot bij het 118de Spitfire Eskadron van de RAF (Royal Air force), is op 18 september 1944 op terugweg van Operatie Market Garden (de Slag om Arnhem) als zijn vliegtuig wordt geraakt door luchtafweer. Hij crashte nabij herberg De Kraai in Wakken (Oosthoekstraat), maar Robert Wigley overleefde het ongeluk.

Op 19 mei 2024 werd in de Oostdreef (aan de aansluiting met de Kraaistraat en de Oosthoekstraat) te Wakken, Gemeente Dentergem een monument onthuld in aanwezigheid van British Defence Attaché, RAF Group Captain John Dickson en familie van de in 2021 overleden piloot om deze vliegtuigcrash te herdenken.

De Spitfires en de RAF speelden een cruciale rol in het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Zonder hun inzet en de dappere piloten was de strijd heel anders verlopen. Het memorial is daarom niet enkel de herdenking van de Spitfire crash maar ook een groot huldebetoon aan de geallieerde vliegeniers die hun gezondheid en hun leven waagden voor onze bevrijding van nazi-Duitsland. Bij de onthulling werd de gebeurtenis toegelicht door de Wakkense Heemkundige Kring ‘Het Bourgondisch Erfgoed

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.