Home > Onthaasten, loslaten en genieten met Bruggeling Wim Lybaert in tweede seizoen ‘De Columbus’

Onthaasten, loslaten en genieten met Bruggeling Wim Lybaert in tweede seizoen ‘De Columbus’

Geschreven op 9 april 2019 om 14:15 door Mario De Wilde

Zonder plan en zonder voorbereiding, zo trekt Wim Lybaert opnieuw de wereld in met de Columbus. Hij laat zich leiden door het toeval én door zijn wekelijkse gast. Samen genieten ze van het goeie leven onderweg. Of Wim en zijn compagnon de route op hun bestemming geraken is niet zo belangrijk. Door samen in het onbekende te springen, komen ze dichter bij elkaar en ook wat dichter bij zichzelf. De Columbus is geen reisprogramma en ook geen avonturenprogramma. Het is een programma over onthaasten, loslaten en genieten.

Net als in de eerste reeks, pikt Wim elke week een andere gast op. En opnieuw weten ze allebei niet waar de Columbus hen heen zal leiden. Ze volgen de richting van het toeval. De kauwgomballenautomaat in de stuurcabine is gevuld met veelkleurige balletjes vol nieuwe bestemmingen. Met een simpele draai aan de hendel bepaalt de gast het doel van de reis. Zo ontdekt de kijker samen met Wim en zijn gast welke koers de Columbus een week lang zal varen.

Wim trekt er dit seizoen op uit met Jeroen Meus, Philippe Geubels, Annelien Coorevits, Stefaan Degand, Onbekende Vlaming Laurens, Linde Merckpoel en Jan Peumans (in volgorde van uitzending). De Columbus is geen gewone bus. Hij heeft alles aan boord dat Wim als gastheer nodig heeft om zijn gasten te verwennen en hen te laten genieten van het goeie leven. Waar Wim en zijn gezelschap ook naartoe gaan of belanden, ze zijn altijd 100% uitgerust om te genieten. Van visgerief tot een ‘wijnkelder’, alles is aanwezig.

De topsnelheid van de bus is 90 km per uur, zonder tegenwind en op vlak terrein. De Columbus volgt zijn eigen tempo en vermijdt de snelwegen. Liefst kronkelt hij door onbekend terrein om te genieten van prachtige landschappen of contact te maken met toevallige passanten. Want buiten de snelwegen ligt een hele wereld open. Toeval en gezelligheid bepalen de route. Wim en zijn gasten nemen hun tijd. Ze gaan op zoek naar schoonheid in de kleine dingen. Ze amuseren zich en komen onderweg dichter bij elkaar. Maar of ze ook dichter bij hun bestemming geraken? Dat doet er niet echt toe, want Wim en zijn gasten reizen in de geest van Christoffel Columbus. Hij trok naar Indië en ontdekte de Nieuwe Wereld.

Columbussen gaat over de vrijheid van het moment en over het loslaten van vertrouwde verwachtingen. Het toeval zit aan het stuur en bepaalt het verloop van de trip vanaf het eerste moment. En dat zal gedurende de hele reis niet anders zijn.

De Columbus is een programma van Liefhebbers voor Eén. Bij de reeks zal ook een gelijknamig boek verschijnen, waarin Wim je uitnodigt om te ‘columbussen’. De zeven wegwijzers van de Columbus wijzen je de weg om op pauze te duwen en los te laten.

De Columbus: vanaf 23 april elke dinsdag op Eén.

 

1 reactie

Johan
Geschreven op 2019-04-30 21:51:30
Heb aflevering gezien, gewoon prachtig de natuur de inrichting van de bus de slaapplekken de eenvoud en de eerlijkheid van Wim en zijn gasten de plekjes dat anders nooit in beeld komen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.