Home > Ontdekt in Brugge: een veerhorloge en een heel speciale camera in de Doos van de Toekomst

Ontdekt in Brugge: een veerhorloge en een heel speciale camera in de Doos van de Toekomst

Geschreven op 27 april 2024 om 08:17 door Mario De Wilde

‘Als je morgen iets reisbestendigs voor een verre toekomst in een doos zou moeten stoppen, wat kies je dan?’ is de centrale vraag in het project ‘Over morgen’. Een heuse ontdekkingstocht rond de toekomst in het decor van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt te Brugge dat dé plek wordt waar op zoek wordt gegaan naar de ziel van onze provincie.

“Wim Opbrouck daagde scholen uit om deel te nemen en de vraag naar de toekomst te beantwoorden. Het derde leerjaar van Sint-Andreas, Brugge nam graag deze uitdaging aan.”, zegt juf Karin Robert die het project uitwerkte met de leerlingen.

“In dit toekomstfestival ‘Over Morgen’ bogen onze leerlingen van het derde zich over de manier waarop we zullen leven in 2050.”, vult directeur Martine Fontaine aan. “We maakten een woordveld rond het woord toekomst, lazen een boek over de toekomst, kozen een oud voorwerp en vertrokken van daaruit om na te denken over dit voorwerp in 2050.”, zegt juf Karin. “Zo bouwden we een veerhorloge en een heel speciale handcamera uit voor dit festival. We stopten de voorwerpen in een grote toekomstdoos.”

“Ouders werkten mee om dit voorwerp te creëren, er werd met taal gewerkt, er werd gefilmd, geschreven. Kortom het werd een ZILL-ig project. Dit Zin in Leren, Zin in Leven Leerplan werd aan de hand van dit project erg duidelijk.”, besluit directeur Fontaine. De leerlingen en hun juf ontdekten afgelopen dagen het vernieuwde Provinciaal Hof in Brugge. Ze spoorden er hun Toekomstdoos op en ontdekten zo het prachtige vernieuwde Provinciaal Hof die ook zelf van oud naar nieuw transformeerde.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.