Home > Ontdek Brugge tijdens Autoloze Zondag op 16 september

Ontdek Brugge tijdens Autoloze Zondag op 16 september

Geschreven op 11 september 2018 om 09:34 door Mario De Wilde

Tijdens Autoloze Zondag (nu zondag), tussen 10.00 en 18.00 uur, hebben fietsers en voetgangers vrij spel in het Brugse centrum. Verspreid over de hele binnenstad worden door verschillende stadsdiensten, particuliere organisatoren en bewoners activiteiten en animatiemomenten georganiseerd voor jong en oud.

Om 11.00 uur kan men op ’t Zand terecht voor een deugddoende dance-work out onder leiding van Steve Boedt. Op de Burg staat de MobiMarkt met heel wat info over mobiliteit en verkeersveiligheid en tal van leuke activiteiten. Wie wil deelnemen aan de gezellige fiets- en wandelhappening Kroenkelen moet dit jaar naar het Beursplein. Senioren kunnen opnieuw deelnemen aan de Seniorendans vlak voor de Stadsschouwburg. Gezinnen kunnen terug hun hart ophalen langs het avontuurlijke de “Grote Badeendjes Kinderroute”. De Cultuurmarkt vind je dit jaar zowel in de St.-Jakobsstraat als op de Markt. Meer dan 20 professionele Brugse Culturele organisaties en evenveel Brugse sociaal-culturele verenigingen en organisaties die hoofdzakelijk actief zijn met vrijwilligers stellen er hun werking voor. Of stap eens door tot aan de Moerkerkse Steenweg, waar op Sint-Kruis Kermis heel wat te beleven valt. Onderweg kan je in de Hoogstraat en Langestraat interessante koopjes doen en genieten van heel wat straatanimatie. Vanaf 16.30 uur wordt Autoloze Zondag afgesloten op ‘t Zand met een concert van ‘Sioen plays Graceland’. Het volledige programma kan geraadpleegd worden op www.brugge.be/autolozezondag .

Autoloze Zondag is ook de slotdag van Triënnale Brugge 2018. Grijp dus deze laatste kans om de kunstwerken in de binnenstad te ontdekken want de komende weken verdwijnen ze uit het straatbeeld.

Verkeersmaatregelen

Op Autoloze Zondag 16 september wordt de volledige binnenstad (het volledige gebied binnen de stadspoorten, behalve de Ring tussen de Bloedput en de Unesco-rotonde) verkeersvrij gemaakt tussen 10.00 en 18.00 uur. Het in- en uitgaande verkeer wordt uit het stadscentrum geweerd, behalve fietsers, stadsvoertuigen, bussen van De Lijn, (fiets)taxi’s, toeristische (fiets) koetsen, hulpdiensten en voertuigen van nutsmaatschappijen. Daarnaast is het gebruik van de wagen uiteraard toegestaan in dwingende en verantwoorde gevallen (zoals noodgevallen).

Er is ook een volledig verkeersvrije as. Van 10.00 tot 18.00 uur zijn alle verkeer en de doortocht van alle voertuigen, transport en rijdieren verboden in de Zuidzandstraat, Steenstraat, Noorzandstraat, Geldmuntstraat, Markt, Philipstockstraat, Mallebergplaats, Breidelstraat, Burg, Burgstraat, Hoogstraat en Langestraat. Dit geldt niet voor fietsen, voertuigen van hulpdiensten en (elektrische) rolstoelen van personen met een beperking. Fietstaxi’s en -koetsen worden toegelaten zolang de drukte het toelaat.

In uitzonderlijke gevallen kun je een doorlaatbewijs krijgen voor bepaalde autoluwe delen van de stad. Dit geeft echter geen toelating om op de volledige autovrije as te rijden. Mail je beargumenteerde aanvraag naar verkeer.autolozezondag@politiebrugge.be. Doorlaatbewijzen voor de autoluwe winkelstraten gelden niet op Autoloze Zondag. Ook houders van een mindervalidenkaart en thuisverzorgingsdiensten moeten een doorlaatbewijs aanvragen.

Meer info: www.brugge.be/autolozezondag

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.