Home > Video: ontbrekende vakje Monopoly Ieper is bekend: Dansschool Dance Space

Video: ontbrekende vakje Monopoly Ieper is bekend: Dansschool Dance Space

Geschreven op 19 februari 2021 om 12:21 door Mario De Wilde

Vorige week werd aangekondigd dat Ieper een eigen officiële versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly krijgt. Deze uiterst gelimiteerde uitgave zal pleinen, straten en gebouwen uit de stad bevatten. Maar ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaartjes zullen in een Iepers jasje worden gegoten. Één vakje van het Monopolybord werd echter nog niet ingevuld. De inwoner kreeg de kans om zijn favoriet te kiezen uit maar liefst een honderdtal sportverenigingen. Die stemronde is sinds deze nacht afgelopen en de stemmen zijn geteld.

Uiteindelijk werden er meer dan 14.000 stemmen verzameld in een week tijd. Het werd al na de eerste stemdag duidelijk dat het een spannende strijd zou worden. Na verschillende oproepen van bijna alle kandidaten werd er een paar keer van plaats verwisseld. Nu is het resultaat dus bekend en de Dansschool Dance Space trok aan het langste eind. Met in totaal 17% van de stemmen verdienen zij hun plaats op het officiële Monopoly Ieper spelbord. De eervolle tweede en derde plaats zijn respectievelijk voor Basket SKT Ieper (13%) en Turnkring Vlamertinge (11%). Net naast het podium op plaats vier vinden we de Koninklijke Ieperse Turnkring, Dansschool Dursin sluit de top vijf.

Bovendien werd Monopoly Ieper heel warm onthaald door de inwoners en winkel(h)iers. De voorverkoop schoot als een komeet de lucht in, er zijn reeds 1.600 spelletjes besteld door handelaars en inwoners. Vooruitbestellen is nog steeds mogelijk via www.MONOPOLYIEPER.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.