Home > Ongeslagen eerste ploeg van handbal Desselgem haalt perfect (tussen)rapport

Ongeslagen eerste ploeg van handbal Desselgem haalt perfect (tussen)rapport

Geschreven op 27 december 2022 om 16:38 door Mario De Wilde

Het seizoen 2022-2023 kan niet beter starten voor de heren van HC Desselgem. Door de terugkeer van een aantal spelers en een kleine groei in nieuwe krachten gingen de mannen van trainer Mike Terras de strijd aan in Liga 3. Op de eerste match tegen het Antwerpse Uilenspiegel werd duidelijk gemaakt waar Desselgem voor stond, tof handbal met mooie cijfers: 26-34 werd de eindstand. Met gevarieerd handbal en een ijzersterke verdediging werden match 2 en 3 ook gewonnen met mooie cijfers. Met 38-10 en 13-44 werden Roeselare en Merksem overspoeld door de enthousiaste bende van Desselgem.

Na deze gemakkelijke overwinningen werd duidelijk wie samen met Desselgem de linkerkolom zou bestrijken. Samen met Uilenspiegel, Brugge en Eeklo was ook Dendermonde bezig aan een zeer sterk eerste deel van het seizoen. De Desselgemse garde ging de strijd aan tegen Dendermonde vorig weekend. Ondanks de finale van het WK, kwamen veel supporters kijken hoe er opnieuw met veel enthousiasme begonnen werd tegen de heren van het Waasland.

Met een kloof van 4-0 in de beginfase werd de toon gezet voor een mooie avond. Aan de rust bedroeg het verschil reeds 10 doelpunten. Door opnieuw stevig verdedigen en vlot scoren van 12 van de 14 spelers, werd de match afgefloten met een mooie score van 33-20.
De heren van de eerste ploeg van Handbalclub Desselgem sluiten het eerste deel van het seizoen ongeslagen af met gemiddeld 32 doelpunten voor en (mede dankzij de verdediging en een uitmuntend keepersduo) slechts 18 doelpunten tegen. Dit maakt Desselgem tot beste verdediging van de competitie. Op naar een even goed tweede deel? Iedereen die oranje-zwart steunt, hoopt het van ganser harte.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.