Home > Onderhoudswerken op de Ring van Poperinge zullen maand duren

Onderhoudswerken op de Ring van Poperinge zullen maand duren

Geschreven op 27 augustus 2020 om 12:57 door Mario De Wilde

Op maandag 7 september starten onderhoudswerken op de R33 Zuidlaan of de Ring van Poperinge.  Het einde van de werken is voorzien tegen begin oktober.
Wat?
Het wegdek op de R33 Zuidlaan ter hoogte van de Westouterseweg is aan vernieuwing toe. De rijweg wordt plaatselijk opgebroken en vernieuwd met asfalt, inclusief de onderlaag en fundering. Ook wordt een vluchtheuvel aangepast om de aansluiting met de Westouterseweg te optimaliseren. Er wordt eveneens gewerkt t.h.v. het rond punt N304 Reningelstseweg x R33 Zuidlaan.
Hinder?
Er wordt gewerkt op de R33 Zuidlaan vanaf de N38 Frans-Vlaanderenweg tot aan de N304 Reningelstseweg.
De werken gebeuren in 3 fases:
 
Fase 1:
In de eerste fase wordt er gewerkt op de rijrichting Ieper (komende van Frankrijk/Proven).
Het verkeer op de R33 kan beurtelings door met behulp van driekleurige werflichten. De Deken de Bolaan en de N304 Reningelstseweg worden afgesloten.

Fase 2:
In de tweede fase wordt er gewerkt op de andere rijrichting, dus richting Frankrijk/Proven komende van Ieper, ter hoogte van de rotonde met de N304 Reningelstseweg.  Ook in deze fase moet het verkeer op de R33 beurtelings door met behulp van werflichten. De Deken de Bolaan en de N304 Reningelstseweg worden afgesloten.

Fase 3:
In de derde en laatste fase wordt er gewerkt in de rijrichting van Frankrijk/Proven. Verkeer op de R33 Ring kan beurtelings door met behulp van werflichten. Een aantal zijstraten zijn ofwel volledig afgesloten van de Ring (de Westouterstraat en Westouterseweg), of enkel de rechtsafbeweging is er toegestaan (Jagerstraat). De rotonde aan de R33-N304 is dan open voor alle richtingen.

Timing?
De werken starten op maandag 7 september en zullen een kleine maand duren. Het einde van de werken is voorzien tegen vrijdag 2 oktober maar slecht weer of andere omstandigheden kunnen die einddatum nog doen opschuiven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.