Home > Omvangrijke politiecontroles in het Kortrijkse leveren flink wat PV’s op

Omvangrijke politiecontroles in het Kortrijkse leveren flink wat PV’s op

Geschreven op 15 januari 2023 om 13:11 door Mario De Wilde

Zowel afgelopen donderdag 12 als vrijdag 13 januari 2023 voerden de interventieteams van Politiezone Vlas controleacties in het verkeer uit en en rond Kortrijk. Dat leverde weer flink wat opzienbarende resultaten over.

Donderdag – Controles op fietsendieven in centrum van Kortrijk

De discreet zichtbare politieteams controleerden na de middag in de stationsomgeving en aan het Nelson Mandelaplein in Kortrijk in totaal 10 personen en 4 voertuigen. Er werden geen fietsendieven betrapt.

Tijdens die controles werd in een verdacht voertuig met Franse nummerplaat wel een drugdealer opgepakt die zowel cocaïne als heroïne in de aanbieding had.

Daarnaast werd ook op verkeersveiligheid gecontroleerd en geverbaliseerd:
– 1 bestuurder werd beboet omdat hij bewust een straat inreed waar dit verboden was
– 1 bestuurder werd betrapt toen hij door het rood licht reed
– 1 bestuurder reed met een niet correct verzekerd Frans voertuig

Vrijdag – Gerechtelijke controleacties op invalswegen

De controleposten stonden zowel in de namiddag als ‘s avonds op verschillende tijdstippen opgesteld op enkele belangrijke invalswegen in de politiezone, onder meer in de Torkonjestraat op de grens van Marke met Aalbeke (zie foto).

In totaal werden 315 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden 53 voertuigen en hun bestuurders en inzittenden onderworpen aan een grondige controle (identificaties, boorddocumenten, doorzoeking voertuig … ). “Deze controleactie verliep vlot en zonder incidenten. Er waren geen verdachte vaststellingen naar rondtrekkende inbrekers of andere dadergroepen toe. Het overgrote deel van de bestuurders was perfect in orde. Veel mensen vonden onze zichtbare aanwezigheid met zo’n actie een goed initiatief, wat alvast een opsteker is. Iedereen kreeg ook de nodige uitleg over het opzet van onze controles. Er volgen binnenkort nog dergelijke acties.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.