Home > Omstreden Azimi’s broers openen vandaag een pseudo Action, Ipea, in Sluis

Omstreden Azimi’s broers openen vandaag een pseudo Action, Ipea, in Sluis

Geschreven op 16 mei 2024 om 09:17 door Mario De Wilde

Terwijl rechters al jaren jacht maken op het witwassen van geld, fraude en de vele schimmige zakenbelangen van de gebroeders Azimi (ook bekend van het tv-programma The sky is the limit) openen ze vandaag of ten laatste morgen een alternatief voor de bekende Action-winkels: discount shoppen bij Ipea. De naam verwijst volgens hen niet naar een Zweeds meubelconcern maar een samenvoeging van letters van hun kinderen. In een recordtijd hebben ze een enorme koopjeswinkel in Sluis uit de grond gestampt. Net in de ruimte waar Action een vestiging had.

Het parcours

-Salar en Sasan Azimi komen in 1995 vanuit Iran naar Nederland als asielzoekers. Ze gaan uiteindelijk in Zuidzande wonen.
-Salar begint in 2005 een telefoonwinkel in Sluis. Later stapt zijn broer ook in de zaak. Naar verluidt halen ze in 2008 hun eerste miljoen binnen.
-In 2012 kopen ze buitenplaats Elderschans in Aardenburg, drie jaar later het hotel met dezelfde naam.
-Vijf jaar later is de eerste inval, er wordt een illegale medewerker aangetroffen en de voedselveiligheid en de hygiëne zou tekort schieten. Een paar maanden later is de familie te zien in Steenrijk, straatarm bij SBS6. Ze ruilen een paar dagen met een gezin dat het minder heeft en laten dat filmen.
-Salar Azimi neemt in 2018 Patro Eisden over, een voetbalclub in het Belgische Maasmechelen. Eerder had hij plannen om Roda JC over te nemen. De KNVB waarschuwt Nederlandse clubs voor de Azimi’s, er zouden twijfels zijn over de herkomst van hun geld.
-In maart 2021 doet de politie een inval in het kasteel en in het hotel. Beide broers worden aangehouden. In september pronken de broers met hun nieuwste auto, een Lamborghini van acht en halve ton.
-De broers spannen in 2023 een zaak aan tegen ABN Amro. De bank heeft hun rekening opgezegd omdat de herkomst van hun geld onduidelijk is. De rechtbank geeft de bank gelijk.

2024: nu openen ze hun eerste Ipea. Benieuwd wat ze er in Zweden van vinden.

 

3 reacties

Peter
Geschreven op 2024-05-19 19:04:42
Waarom moeten deze mensen ook weer worden gecriminaliseerd zonder dat er ook maar iets is bewezen. Zodra mensen boven het maaiveld uitsteken en ja laten zien dat ze rijk zijn is het mis. Doe eerst stil onderzoek en is het mis prima maar dit is idioot. En met Peter Gillis het zelfde. Geef toe vind het ook een patser. Maar bewijs eerst en geen vermoedende dat is echt kwalijk
Eddy
Geschreven op 2024-05-18 09:31:09
Verdacht van witwassen via schimmige landen en ingewikkelde constructies van drugs geld.
Bram Verduijn
Geschreven op 2024-05-18 08:29:26
Wat een raar land is Nederland toch, de asiel zoekers krijgen alles gratis van ons belasting geld,zijn er eens asielzoekers die iets presteren willen ze alles weer af pakken want dat mag dan ook weer niet,en proberen ze al jaren om ze op te pakken voor zo genaamd wit wassen en andere loense zaken maar dat lukt het de overheid ook niet. Waren alle asielzoekers maar zo dan had niemand overlast van de asiel zoekers en waren de problemen met asielzoekers zo opgelost.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.