Home > Omgevingsvergunning voor werken ter hoogte van het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Omgevingsvergunning voor werken ter hoogte van het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Geschreven op 19 december 2018 om 14:55 door Mario De Wilde

Recentelijk werd door het College van Burgemeester en Schepen goedkeuring verleend aan een omgevingsvergunning van de vzw Natuurpunt voor aanpassingswerken ter hoogte van het bezoekerscentrum “Uitkerkse Polder”. De site is eigendom van de stad Blankenberge en in concessie gegeven aan de vzw. Natuurpunt. Het internationaal erkend natuurreservaat bestaat uit een grootschalig en laaggelegen poldergras-landencomplex met veel microreliëf, doorweven met meerdere poldersloten en rietkragen.

Aanvraag meerledig

Schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick De Klerck:”De percelen waarop de aanvraag betrekking heeft, zijn gelegen ten zuiden van de Kuiperscheeweg. De bedoeling van de aanvraag is meerledig. In de eerste plaats wordt een nieuwe speelzone ‘Kievit’ voorzien, gelegen tussen de openbare weg en het bezoekerscentrum. Op het perceel 990/D bevindt zich een weide die dienst doet als speel- en belevingszone. Op het perceel 991 ligt het voormalig huishoudelijk stort van Stad Blankenberge, dat als een hoger gelegen plateau uitsteekt boven de Uitkerkse Polder. De geplande werken betreffen grondwerken aan de speel- en belevingsruimte, en de inrichting van extra parkeerplaatsen.
De nieuwe speelinfrastructuur bestaat uit klauterstammen en touwen, een wiglo met zitstammen, balanceerstammen en stapstammetjes en een zitstam. Om de ruimte af te bakenen wordt een kleine talud aangelegd in een omgekeerde J-vorm rond de speelzone die moet verhinderen dat kinderen de speelzone verlaten richting parking.
De hoogte van het talud is beperkt tot 50 cm waardoor de speelzone en het bezoekerscentrum steeds zichtbaar blijven van op de openbare weg en zodat de bezoekers van het uitzicht over de polder kunnen genieten. Deze talud wordt aangelegd met zuivere klei, afkomstig uit de omgeving. De bestaande parkeerzone van 22 plaatsen wordt aangevuld met 16 extra parkeerplaatsen om de stroom bezoekers beter te kunnen ontvangen en wildparkeren te vermijden. Voor de bijkomende parkeerplaatsen wordt de bestaande kasseiweg verbreedt met maximaal 1 meter richting de opgehoogde stortplaats”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.