Home > Omdat bloed helaas niet aan de kerstboom groeit. Rode Kruis Knokke-Heist organiseert extra bloedinzameling

Omdat bloed helaas niet aan de kerstboom groeit. Rode Kruis Knokke-Heist organiseert extra bloedinzameling

Geschreven op 16 december 2018 om 19:18 door Mario De Wilde

Bloed is nodig, ook op de laatste dagen van het jaar. Peter Warlop, Pr/Communicatieverantwoordelijke – Rode Kruis West-Vlaanderen: “Elke dag hebben we bloeddonoren nodig, maar op het einde van het jaar rekenen patiënten nóg meer op hulp van de bevolking. Tijdens de feestdagen is iedereen druk bezig: met tafels dekken, cadeautjes kopen, bezoekjes plannen en feesten natuurlijk! Maar hierdoor lopen we het risico dat de bloedvoorraad te veel zal dalen. Zeker voor bloedplaatjes, die we ook uit bloeddonaties halen, verwachten we problemen: die kunnen we maar 5 dagen bewaren. Het Rode Kruis Knokke-Heist doet daarom tussen Kerst en Nieuwjaar een extra inspanning en organiseert op 26/12 een Kerst Bloedinzameling in CC Scharpoord te Knokke.”

In het oog springende promocampagne

Peter Warlop: “Naast affichering her en der in de gemeente, via sociale media, op de LED borden en schermen in openbare gebouwen van de gemeente, pakken we uit met een leuke promocampagne. Het Rode Kruis Knokke-Heist staat bekend om zijn in het oog springende campagnes, denk maar aan de golfkarretjes actie bij de zomerbloedinzameling van afgelopen zomer. Ook nu zullen we terug beroep kunnen doen op golfkarretjes van een plaatselijke handelaar. De versierde karretjes zullen bemand worden door onze promo kerstmeisjes (zie foto bijgevoegd). De assistentes van de kerstman zullen op zat. 22 en zon. 23 december het Knokke straatbeeld kleuren en mensen proberen aan te sporen om bloed te komen geven. Ook op 26 dec. zullen de promomeisjes op tournee gaan doorheen de gemeente.

Extra steun van lokale handelaars

Voor deze bloedinzameling komt er extra steun, onder impuls van ‘Atelier Lucas’ (bakkerij) in de koninginnenlaan, van een aantal handelaars uit de gemeente die elk per opgekomen bloeddonor €5 schenken aan het Rode Kruis Knokke-Heist. Zo hebben ‘Garage Demeyer’, ‘Toprestaurant Sel Gris’ en uiteraard ‘Atelier Lucas’ zich hiervoor al geëngageerd. Elke donor zal bovendien ook nog een gebakje meekrijgen met een tegoed bon ter waarde van €5 te besteden bij Atelier Lucas. Wij voorzien ook verse chocolademelk, maar uiteraard ook andere dranken. Wij hopen op een mooie opkomst, want bloed geven is van levensbelang, voor éénieder van ons.”

Praktische info:

Datum: 26 december 2018

Locatie: CC Scharpoord Knokke

Tijd: van 16u30 – 19u30

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.