Home > Om klokslag 13 uur deze middag ging de mei er op van ’t Pietershof in Ieper

Om klokslag 13 uur deze middag ging de mei er op van ’t Pietershof in Ieper

Geschreven op 10 februari 2022 om 19:13 door Mario De Wilde

Deze middag werd klokslag 13.00u de mei geplaatst op de hoogste verdieping van ‘t Pietershof, Burggraafstraat te Ieper. Residentie ‘Pietershof’ is de énige terrasovergoten woonweelde binnen de wallen van Ieper. Een unieke gelegenheid dus om alle mogelijke zichten over de stad te bewonderen vanuit haar terrassen. De mei zetten is een eeuwenoude traditie die voorspoed betekent voor de bouwvakmannen en de toekomstige bewoners van het gebouw, tevens symboliseert het ook dat de constructies zo stabiel, groot en sterk mogen zijn als een boom.
Verstraete.team houdt graag deze traditie in ere voor haar nieuwbouwprojecten. “Dat het goed mag gaan met elkeen die aan dit gebouw werkte en dat het een gelukkige plaats mag zijn voor degenen die er gaan wonen.”
Kerkewerk
‘Kerkewerk’ stond vroeger voor degelijk en goed werk. “Voor Verstraete heeft dit een bijzondere betekenis omdat onze aannemingsgeschiedenis gestart is rond het bouwen van kerken over gans Vlaanderen en Brussel.”
Residentie ‘t Pietershof, met 70 appartementen verspreidt over het ene gebouw in de Wenninckstraat, met 3 verdiepingen, en het andere gebouw in de Burggraafstraat, met 5 verdiepingen, heeft dus de mijlpaal van de dakverdieping bereikt.
“Met residentie ‘Pietershof’ , gelegen op de voormalige site van de Kliniek van de Zwarte Zusters, realiseren we een uitzonderlijke nieuwbouw in het hart van het historisch stadsdeel van Ieper”, aldus Francis, 5de generatie -in 1924 bouwde de 2de generatie nog de Sint-Niklaaskerk in de Stuerstraataannemer uit Roeselare. De ‘Kliniek van de Zwarte Zusters’ kwam in 2008 grotendeels leeg te staan toen de activiteiten werden opgenomen in het Jan Yperman Ziekenhuis. “Het was al langer duidelijk dat de site een nieuwe bestemming zou krijgen.”
Ondertussen werd de ruwbouw uitgevoerd in een periode van 12 werkmaanden, gerekend vanaf het storten van de kelderplaat, eind december 2020, tot het storten van de dakplaat. “Door de goede
coördinatie van ons team geleid door Stijn en Andy, is ons dit gelukt” weet Francis, waarmee hij duidelijk hen in de bloemetjes wil zetten. Momenteel is Verstraete.team volop bezig met uitvoering van façademetselwerken van de eerste 18 appartementen en zijn de elektriciteitswerken reeds aangevat.
Overdadige terrassen voor en achter!
Francis spreekt van een unieke locatie om te wonen. “Door de ligging bij de Sint-Pieterskerk, het groen, de geschiedenis van de site, haar wandelafstand tot het centrum, de ruime appartementen,
de overdadige terrassen voor- én achteraan -altijd zon!-, haar architectuur, de bijzondere afwerking, … is dit een uiterst bijzondere plaats om te wonen”. In overleg met de stad werd de architectuur van het gebouw ingepast in de omgeving. “Er werd gekozen voor een okerkleurige aansluiting op de zo typische ieperiaanse klei. De bewuste keuze voor serene en kwaliteitsvolle materialen sluit aan bij het rijke verleden van de stad.”
Ieperser dan ’t Pietershof kan het niet zijn
De site kreeg de naam residentie ‘Pietershof’. “Met die naam gaan we terug naar het ontstaan van Ieper”, aldus Francis. “Ieper ontstond immers met een grote hoeve of een hof bij de rivier Ieperlee. In de jaren 800 verwoesten Noormannen het hof. 100 jaar later bouwde graaf Boudewijn II van Vlaanderen op een hoogte van de Ieperlee een versterkte hoeve. De plaats groeide uit tot een handelsnederzetting. De Sint-Pieterswijk verwijst naar de nabijgelegen Sint-Pieterskerk. De naam ‘Pietershof’ is een verwijzing naar deze pioniersperiode voor Ieper.” “Wonen in ‘t Pietershof, is voor 200% in Ieper wonen.”
Uniek: elk appartement beschikt over ‘HelloHelp’
Bij Verstraete.immo beschikken nagenoeg alle projecten over een app die je serieus kan helpen. Die app noemt dan ook ‘Hellohelp’. Ook de appartementen in het ‘Pietershof’ beschikken dus over deze
app. Het betreft een heel eenvoudig maar zeer efficiënt concept. Alle appartementen beschikken zowel over de hard- als de software voor een noodoproepsysteem dat geïntegreerd is in het videoparlofoniesysteem. Maar ook 5 jaar (!) abonnement om oproepen te plegen over een periode van maximaal 25 jaar (!) is inbegrepen in de aankoop van het appartement.

Ideaal voor wat oudere bewoners van onze appartementen die liefst thuis in hun appartement willen blijven wonen, maar het héél noodzakelijk vinden te kunnen genieten van zekerheid direct te kunnen geholpen worden door professionele hulp. “Weet je, dit is de meest laagdrempelige vorm om geholpen te worden wanneer je in nood zou verkeren. Voor eigenaars die graag willen verhuren is het dan weer een écht argument om een iets oudere doelgroep aan te spreken. Immers in dergelijk appartement is er geen reden meer om te verhuizen. Je bent er veilig en wel thuis. Bij Verstraete is helpen een werkwoord en vooruit denken ons ding.” sluit Francis bijna af.

“De flats met een oppervlakte van ca 75 vierkante meter kosten ongeveer 189.000 Euro exclusief aankoopkosten, voor een flat van ca 110 vierkante meter betaalt de koper ongeveer 285.000 Euro.
Voor een garage start de prijs vanaf 25.000 Euro en een berging kost tussen de 3.000 à 5.000 euro.
Zo weet je dat het heel haalbaar wonen kan zijn in ’t Pietershof.”
Meer info over deze interessante woonplek vind je op www.pietershofieper.be en voor Hellohelp kan je terecht op www.hellohelp.be.
Foto © Verstaete.team

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.