Home > OLVA De Meersen Assebroek wint krijtchallenge ‘Oog voor Lekkers’

OLVA De Meersen Assebroek wint krijtchallenge ‘Oog voor Lekkers’

Geschreven op 22 juni 2021 om 11:24 door Mario De Wilde

Gezond eten en drinken?  Daar horen een sappig stukje fruit, een knapperig groentje en een fris glas melk bij. Met ‘Oog voor Lekkers’ moedigt het Vlaams Ministerie van Landbouw kinderen aan om de juiste eetkeuze te maken, thuis en op school.  Want jong geleerd is oud gedaan. Bij een gezonde levensstijl wint iedereen. Karel Scherpereel
Directeur OLVA De Meersen in Assebroek: “Als school worden onze gezonde inspanningen beloond met een subsidie.  Bovendien trakteert ‘Oog voor Lekkers’ op heel wat extra’s: inspirerende lespakketten, educatieve video’s, sportieve uitdagingen, ….

Begin deze maand schreef de organisatie een wedstrijd uit met als opdracht: maak met stoepkrijt een tekening rond fruit, groenten of melk op je speelplaats.  Of schrijf een gezonde spreuk, dat kan ook en stuur een foto op tegen 13 juni 2021. De school met de tofste tekening maakte kans op een jaar lang gratis ‘Oog voor Lekkers’, aangevuld met leuke verrassingen om je school nog gezonder te maken.  Wie krijgt, heeft dus nooit spijt.

Het vierde leerjaar van OLVA De Meersen in Assebroek nam de opdracht met creatieve vingers aan en maakte op de speelplaats een unieke krijttekening met daarin de spreuk: ‘Het water loopt ons in de mond, met fruit en groenten lekker gezond!’ Gisteren kregen ze daar het volgende bericht binnen… “Van onze eerste winnaar van de krijtchallenge kregen wij ook het water in de mond. Proficiat OLVA De Meersen uit West-Vlaanderen!” En uitgerekend toen viel het water bij bakken uit de lucht en was de krijttekening niet meer zichtbaar. Gelukkig was onze fotograaf sneller dan het licht en verzamelde een aantal beelden  van dit magistraal kunstwerk. Alvast proficiat aan al de leerlingen en leerkrachten van OLVA De Meersen in Assebroek.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.