Home > Olivier en Veerle (Natuurpunt vzw) winnen Groene Pluim 2020 in Zonnebeke

Olivier en Veerle (Natuurpunt vzw) winnen Groene Pluim 2020 in Zonnebeke

Geschreven op 26 oktober 2020 om 10:37 door Mario De Wilde

Voor de tweede maal op rij reikte gemeentebestuur Zonnebeke de Groene Pluim uit aan een persoon of een vereniging die zich belangeloos inzet voor het milieu. Na de nominatieronde in het voorjaar volgde een spannende publieksstemming in oktober. 293 stemmen werden uitgebracht. Nummer één en nummer twee strandden op één stem verschil van elkaar.
Zeven kandidaten streden voor de titel van Groene Pluim-ambassadeur:
• Olivier Dochy en Veerle Deconinck, vrijwilligers bij Natuurpunt vzw.
• Philippe Dewulf en Ann Vandecasteele, die elk vuiltje op de grond spotten.
• Vrije Basisschool De Biesweide, die heel wat uit de kast haalde om de kinderen bewust te maken over afvalsortering en het milieu.
• Katrien Dewulf, die het voorbeeld wil tonen aan de volgende generatie.
• Natuurloop Zonnebeke, die van sporten en natuurbeheer één harmonieus geheel maakt.
• Robyn Eeckhout & kinderen, die niet klagen over sluikstort, maar er gewoon zelf iets aan doen.
• Karen Dewulf & kinderen, waarbij kleine Vic niets liever doet dan ‘vuiltjes rapen’.

Afgelopen zaterdag werd iedereen uit de spanning verlost. Schepen Sabine Vanderhaeghen mocht Olivier Dochy en Veerle Deconinck die dag uitroepen tot de Groene Pluim-ambassadeurs van 2020. Zij behaalden 72 stemmen. Op de tweede plaats, met 71 stemmen, volgt Karen Dewulf met haar kinderen. Op de derde plaats staan Robyn Eeckhout en haar kinderen met 51 stemmen.

Olivier en Veerle zetten zich al sinds jaar en dag in voor Natuurpunt vzw. Ze doen aan onderzoek, inventariseren vogels en fauna, organiseren fotoavonden en geven gidsbeurten. Biodiversiteit is van groot belang. Daarom stimuleren ze de mensen uit de regio om hun tuin zodanig aan te passen zodat deze meer insecten en kleine zoogdiertjes aantrekt. Om deze reden ontvingen Olivier en Veerle Zonnebonnen ter waarde van 150 euro en een oorkonde. De overige kandidaten mochten ook een Zonnebon van 25 euro in ontvangst nemen.

Met deze wedstrijd probeert de gemeente het milieu en de nood om er zorg voor te dragen onder de aandacht te brengen. Zo zorgen dieren voor de bestuiving van bloemen én dus hun voortbestaan, wij mensen halen grondstoffen, energie, voedsel… uit de natuur. Zonder biodiversiteit is dit niet mogelijk. En bovenal, we worden er gelukkig van…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.