Home > OKAN Maricolen Brugge start nieuw project met leefateliers voor anderstaligen

OKAN Maricolen Brugge start nieuw project met leefateliers voor anderstaligen

Geschreven op 9 februari 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

‘Samen leren, samen leven, samen groeien’ is het motto van de nieuwe leefateliers bij de Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers’ (OKAN) van Maricolen Brugge. Jonge nieuwkomers komen vaak na een lange vluchtweg in onze OKAN-klassen terecht. De overgang van hun leven in het thuisland, het gebrek aan schoolse vaardigheden en de ervaringen onderweg enerzijds naar het leren in een klasomgeving anderzijds, is niet eenvoudig. Hen meteen voltijds in een klasomgeving ‘dwingen’ werkt voor sommigen niet.

Daarom ging het OKAN team van Maricolen Brugge nadenken over hoe we die leerlingen op vaste momenten buiten de schoolcontext kunnen samenbrengen met een programma dat beter zou inspelen op hun noden. Een programma dat hun stressniveau zou doen dalen en hun welbevinden laten stijgen.
De ontwikkeling van de OKAN leefateliers, waarbij op een concrete en taakgerichte manier met deze leerlingen samen geleefd wordt, zorgt voor die gepaste sleutels. Met deze leefateliers willen we de leer-kracht bij zorg en alfaleerlingen onder de anderstalige nieuwkomers beter initiëren en ontwikkelen.
OKAN Maricolen diende een project in bij De Warmste Week. Het project ‘Samen leven, samen leren, samen groeien’ was één van de 11 goedgekeurde Brugse projecten. Dankzij deze financiële ondersteuning kunnen de leefateliers binnen de Okan werking in de realiteit omgezet worden. Heel veel blije gezichten dus tijdens de leefateliers van OKAN Maricolen Brugge.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.