Home > Oef… Xclusive Bike in Torhout heropent vandaag

Oef… Xclusive Bike in Torhout heropent vandaag

Geschreven op 12 mei 2020 om 08:36 door Mario De Wilde

Je zal als speciaalzaak in tweewielers maar op de drempel van een nieuw seizoen staan en plots valt er een van de grootste crisissen over je heen. Het overkwam Geert en Vicky twee maanden geleden. Boordevol enthousiasme en na een lange winter keken ze vol optimisme uit naar een nieuwe lente en wielerseizoen. Maar het intussen welbekende corona stak letterlijk en figuurlijk stokken in de wielen. Maar nu is er eindelijk hoop en kruipt iedereen uit een diep dal en op de fiets. Vandaag gaat Xclusive Bike weer open en kunnen de trouwe klanten de wonderen van de (gewone, gemotoriseerde of elektrische) tweewieler weer ontdekken.

Zaakvoerder Geert Swaenepoel volgde in het Torhoutse VTI een opleiding garagist en ging daarna bij een motorzaak in de buurt aan de slag. In 1998 startte hij zijn eigen Xclusive bike aan de Rijksweg 11 in Sint-Henricus. Aanvankelijk als motorzaak maar vanaf  2007 als exclusieve Piaggio shop. En wie Piaggio zegt, zegt Vespa. Samen met Vicky Verplancke presenteert hij anno 2020 de grootste Vespa-shop van Vlaanderen en een ongeëvenaard aanbod van bijna honderd Vespa’s w.o. ook de driewieler Ape en Wi-bike, de elektrische fiets van Piaggio. Vermits Xclusive Bike een officiële Vespa-dealer is, ontvang je bij aankoop probleemloos de twee jaar garantie. Maar Xclusive Bike betekent niet alleen verkopen. Met een eigen service, een team van trouwe en vakbekwame technici en een magazijn met originele wisselstukken en accessoires (kledij, helmen, schoenen en zadels) ben je zeker van een betrouwbare dienst na verkoop. Vakmanschap zoals dat heet. Met een klantenbestand dat wijd verspreid is over heel Vlaanderen is het logisch dat Geert en Vicky enkel het beste met hun Vespa-klanten voor hebben. Naast Piaggio/Vespa doet Xclusive Bike ook het onderhoud voor de merken Honda, Yamaha, Kawasaki, en Suzuki. Toch vindt men bij Xclusive Bike niet alleen zoemende wespen (het Italiaans voor Vespa). Op een aparte verdieping ontdek je eveneens elektrische fietsen van Venturelli, Achielle & Kettler. Kom vanaf dinsdag gerust even langs in de toonzaal en bekijk het uitgebreide aanbod. Ook voor een testritje kan je altijd een afspraak maken!
Piaggio Groep-merken onder één dak
Vorig jaar was er ook nog de toevoeging van het legendarische motorfietsmerk Moto Guzzi waarmee Xclusive Bike nu één van de stores in België is die uitsluitend merken van de Piaggio Groep voert onder één dak. Xclusive Bike vertrouwt op meer dan 25 jaar aan ervaring in de motorwereld en is in de regio gekend voor de professionaliteit van het team, de exclusieve projecten en de informele sfeer. Vooral op het gebied van het customizen van Ape-voertuigen – onder andere tot complete food trucks – en als leverancier van Piaggio Wi-Bikes geniet Xclusive Bike in België grote bekendheid. Het huidige bedrijf werd in 1998 opgericht en beschikt onder meer over een eigen carrosserie- en spuitafdeling. Een enorme pré voor een merk als Moto Guzzi, dat zich bij uitstek leent voor customizing, voor een geheel unieke look & feel.
Een jaar van nieuwe uitdagingen
“Moto Guzzi is een prachtige aanvulling op ons huidige gamma, én heel werkbaar om te customizen. 2020 wordt voor ons het jaar van de nieuwe uitdagingen. Naast het officiële Moto Guzzi-dealerschap en de uitbreiding van de bestaande handelszaak met elektrische fietsen, kunnen wij nu onze nieuwe showroom en werkplaats te openen,” verklaart Geert Swaenepoel, zaakvoerder van Xclusive Bike. Vanzelfsprekend laat de nieuwe Moto Guzzi-dealer uit Torhout het verkrijgen van het officiële dealerschap niet ongemerkt passeren. Voor die gelegenheid kunnen huidige klanten én nieuwe relaties uitgebreid kennismaken met het actuele modelprogramma van Moto Guzzi-motoren: variërend van de uitgebreide V7-serie tot de splinternieuwe Moto Guzzi V85 TT Travel.

Rijksweg 11
8820 Torhout
Tel : 051 72 73 29
info@xclusivebike.be
www.xclusivebike.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.