Home > Odisee Hogeschool wint internationale energieaward

Odisee Hogeschool wint internationale energieaward

Geschreven op 5 oktober 2020 om 11:05 door Mario De Wilde

Onlangs zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens de online KNXperience. In de categorie Young won Odisee Hogeschool de hoofdprijs. Zij ontvingen de prestigieuze onderscheiding voor hun ‘Off-grid domoticahuis’, waaraan de studenten van de opleiding Energietechnologie hebben gewerkt. KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor domotica, het is een communicatieprotocol dat gebruikt wordt om installaties en apparaten te automatiseren.

Student Laurent Laplace uit Ruiselede geeft wat extra duiding bij het winnende project: “We slaagden erin om met behulp van KNX het domoticahuis op de Odisee Technologiecampus Gent volledig los van energieaansluitingen te laten functioneren. Daarvoor werkten we onder meer met zonnepanelen, een warmtepomp, een slimme meter en een thuisbatterij, zo konden we ook het verbruik in het huis optimaliseren.” Docent Joachim Goeminne: “We zijn heel vereerd met deze erkenning, dit is een opsteker voor ons harde werk en de opleiding Energietechnologie, met veel energie zetten we dan ook een vervolgproject op de rails.” Dit project krijgt naast de steun van KNX en Odisee ook hulp van het Hoogveldfonds en de Koning Boudewijnstichting.

Het winnende “KNX Award 2020” team onder leiding van docent Energietechnologie Joachim Goeminne (links op de foto), en onderzoekstudenten Andreas Schepens (22), Alexander De Geyter (24), Sam Vanpoucke (23) en Laurent Laplace (22).

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.