Home > OCMW Brugge zoekt buddy. Campagne maakt vrijwilligers warm voor buddywerking

OCMW Brugge zoekt buddy. Campagne maakt vrijwilligers warm voor buddywerking

Geschreven op 16 mei 2019 om 09:55 door Mario De Wilde

Mensen warm maken voor de job van ervaringsdeskundige of ‘buddy’ bij het Lokaal Opvanginitiatief (LOI): dat doet het OCMW vanaf deze maand met een affichecampagne én twee infomomenten. De nood aan buddy’s is groot, zo blijkt. Voorzitter Pablo ANNYS: “OCMW Brugge startte in 2016 met buddywerking binnen het lokaal opvanginitiatief voor vluchtelingen. De werking bestaat uit vrijwilligers die fungeren als ‘wegwijzer’ van de bewoners. Ze helpen hen integreren en de stad ontdekken, op eigen tempo. Het is een intensieve, inspirerende opdracht. We beschikken al over een groep gemotiveerde woonbuddy’s, maar extra krachten zijn bijzonder welkom.” Een woonbuddy ondersteunt erkende vluchtelingen of ‘subsidiaire beschermden’ die zelfstandig moeten gaan wonen.

“Vluchtelingen hebben 2 maanden de tijd om een woonst te vinden”, gaat voorzitter ANNYS verder. “Dit is een opdracht waarbij ondersteuning door woonbuddy’s een verschil maakt. Na drie jaar buddywerking merken we dat een aantal erkende vluchtelingen beslissen om definitief in Brugge te blijven. Het is voor hen niet evident om hun weg te vinden in de hulpverlening en de administratieve mallemolen van onze maatschappij. Daarom zoeken we naar vrijwilligers die hen kunnen ondersteunen. Een affichecampagne én twee infosessies op de hoofdzetel van het OCMW moeten mensen warm maken voor de rol van buddy.”

Een goeie buddy is een ervaringsdeskundig, met taalkennis en een groot empathisch vermogen. Vluchtelingen kunnen, als ze dat wensen, ook zelf de rol van buddy voor lotgenoten opnemen. “OCMW Brugge biedt met dit project een gevarieerde vrijwilligersopdracht aan, alsook ondersteuning en vorming op maat én een onkostenvergoeding. Wie er alles over wil weten, moet langskomen op 21 mei of 22 mei om 18u30, op onze hoofdzetel”, besluit voorzitter Pablo ANNYS.

Infosessies “OCMW zoekt buddy”
21 & 22 mei 2019
18u30
Ruddershove 4, 8000 Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.