Home > OCMW Brugge schakelt inclusiecoaches Ashley en Isabel in om digitaal te helpen

OCMW Brugge schakelt inclusiecoaches Ashley en Isabel in om digitaal te helpen

Geschreven op 1 december 2023 om 07:35 door Mario De Wilde

Meer dan 40 procent van de Belgen ervaart een achterstand op het vlak van digitale technologieën, zoals internet- en smartphonegebruik. Het OCMW Brugge voert strijd tegen digitale uitsluiting en zet nu een belangrijke stap vooruit. Twee medewerkers van de organisatie, Ashley Vanhoorde en Isabel Jorion, hebben met succes de opleiding ‘digitale inclusiecoach’ afgerond. Zij zullen beiden nu een sleutelrol vervullen in het nastreven van een inclusieve digitale samenleving, zodat alle Bruggelingen uiteindelijk een gelijke toegang en gebruik kunnen hebben van digitale technologieën.

Ashley Vanhoorde: “Onze maatschappij digitaliseert razendsnel. Steeds meer dienstverlening kan of moet je digitaal aanvragen: denk maar aan het bestellen van een treinticket of het indienen van je belastingaangifte. Dat is uiteraard handig – maar niet voor iedereen. Een veel voorkomende misvatting is dat slechts een deel van de bevolking digitaal ‘achtergesteld’ is. Hoewel sociaal kwetsbare groepen meer risico lopen, zijn er ook hogeropgeleiden en jongeren die digitaal achterophinken.”

Isabel Jorion: “Inclusie betekent: niemand buitensluiten. We leerden in de opleiding om een visie en beleid uit te werken rond digitale inclusie, mediawijsheid en digitale geletterdheid. Die visie vullen we aan met een actieplan, met daarin concrete acties om digitale uitsluiting tegen te gaan. Onze rol als inclusiecoach zal erin bestaan collega’s te ondersteunen en te motiveren om mee te werken aan onze actieplannen.” Isabel werkt momenteel aan de projecten ‘Iedereen Digitaal’ en ‘Citydeal’. Ashley focust zich op het project ‘Digiscan’.

Pablo Annys, schepen van Sociale zaken: “De weg die Ashley en Isabel hebben bewandeld met de opleiding, legt de basis voor een duurzaam beleid rond digitale inclusie in onze stad. De certificering van de coaches opent concrete mogelijkheden om digitale inclusie op een onderbouwde en structurele manier te integreren in Brugge en onze eigen organisatie.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.