Home > Nutskastjes krijgen nieuwe look in Harelbeke en jij kan er ook nog schilderen

Nutskastjes krijgen nieuwe look in Harelbeke en jij kan er ook nog schilderen

Geschreven op 4 september 2020 om 08:57 door Mario De Wilde

In een vervolg op de aanpak door graffiti-artiesten van de NMBS-onderdoorgang vorig jaar worden dit najaar 32 nutskastjes over het hele grondgebied van Harelbeke in een nieuw kleedje gestopt.
“Na de geslaagde transformatie van de onderdoorgang van de NMBS willen we in het straatbeeld in de komende jaren nog meer ‘street art’ realiseren”, geeft Dominique Windels, schepen van communicatie, te kennen. “Een leuke en participatieve manier om dat te doen is via ‘Tour Elentrik’ van Treepack, de organisatie waarmee we vorig jaar ook al in zee gingen. De lelijke nutskastjes, die je overal langs de weg vindt, worden door professionele artiesten, samen met inwoners van onze stad, onder handen genomen en omgetoverd tot prachtige kunstwerken. We bepalen zelf het thema en aangezien we SDG-Voice 2020 zijn, ligt het voor de hand dat we de SDG’s (de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties) naar voren schuiven als centraal thema.”

“We opteren voor 32 kastjes, waarvan de helft door professionele artiesten verfraaid wordt. Voor de andere helft zoeken we creatieve vrijwilligers uit onze stad. We voorzien sowieso vijf kastjes voor leerlingen van AHA! De 32 kastjes worden verspreid over heel Harelbeke. Naast acht in het centrum voorzien we er ook telkens acht in Bavikhove, Hulste en Stasegem.” “Het eindresultaat bestaat uit vier wandellussen in de vier kernen van onze stad, telkens langsheen acht verfraaide kastjes die, samen met de onderdoorgang NMBS en enkele reeds bestaande graffitikunstwerken, tot een SDG-fietstocht kunnen gemaakt worden”, vult Wouter Linseele, departementshoofd communicatie en burgerzaken, aan. “Die wandellussen laten we opnemen in de app van Street Art Cities, een digitale bibliotheek van alle street art over de hele wereld (streetartcities.com), zodat die beschikbaar zijn voor het grote publiek.”
Voel je het kriebelen en wil je zelf een kastje voor jouw rekening nemen? Stuur dan jouw kandidatuur naar info@harelbeke.be (naam, leeftijd, adres en contactgegevens). Alle deelnemers worden begeleid door professionele artiesten van Treepack.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.