Home > Nu nog de zon: vuurmeester Peter De Clercq verklaart bbq-seizoen voor geopend en deelt veiligheidstips

Nu nog de zon: vuurmeester Peter De Clercq verklaart bbq-seizoen voor geopend en deelt veiligheidstips

Geschreven op 17 april 2023 om 10:27 door Mario De Wilde

Ergens in België, rond de barbecue openen vandaag BIC® en de Belgische vuurmeester Peter De Clercq, officieel het barbecueseizoen in België. Daarbij delen ze hun tips voor het veilig gebruik van een barbecue. ‘Minimale’ vereisten: een goede barbecue en een goede aansteker. Het is inderdaad aan te raden om te kiezen voor een aansteker die aan strenge veiligheidsnormen voldoet. In Europa is 63% van de ongevallen met aanstekers te wijten aan een abnormaal hoge vlam en 33% door een ontplofte aansteker. 22% door een aansteker die niet uitging en 19% door gasdruppels die vuur vatten.[1]

Ja kan dus beter alle risico’s vermijden en kiezen voor de gloednieuwe BIC EZ Reach™ aansteker, die bovendien ISO-gecertificeerd is (zoals alle aanstekers van het merk BIC®). Het is de ultieme aansteker voor alle soorten gebruik, inclusief het aansteken van barbecues en kaarsen, omdat hij is ontworpen om de vingers uit de buurt van de vlam te houden dankzij de metalen schacht van 3,5 cm.

Belgen en de barbecue

Studies tonen aan dat de Belgen fervente barbecuegebruikers zijn: 1 op 4 gebruikt de barbecue wekelijks tijdens de zomer[2]. Maar gebruiken ze die wel op een veilige manier?

Elk jaar zijn er huiselijke ongevallen die verband houden met het gebruik van een barbecue. Meer dan de helft van alle brandwonden ontstaat door een val of door contact met de barbecue of sintels. Of door kinderen die er tijdens het spelen tegenaan lopen. De overige brandwonden zijn vooral te wijten aan het verkeerd aansteken van de barbecue[3]. Een van de belangrijkste regels is dus om uit de buurt van een barbecue te blijven als je niet bezig bent met koken.

Hier zijn 10 tips om een ongeluk te voorkomen voor de merguez op de grill ligt!

-Gebruik een veilige aansteker, ISO 9994 conform.
-Plaats de barbecue op een veilige, stabiele ondergrond, uit de wind.
-Plaats je toestel niet te dicht bij struiken, een parasol of een tafel.
-Draag katoenen bovenkleding en gebruik nooit je barbecue met ontbloot bovenlichaam.
-Eén iemand is verantwoordelijk voor de barbecue.
-Hou kinderen en dieren uit de buurt.
-Gebruik nooit benzine, methanol, petroleum ..als aanmaakmiddel maar natuurlijke aanmaakblokjes of hout-en wolsnippers.
-Overgiet een brandende barbecue nooit met extra brandstof om aan te wakkeren.
-Blaas niet in het vuur.
-Zet een emmer gevuld met zand of water naast je barbecue of leg je tuinslang klaar.

Peter De Clercq: “Ik ben een grote barbecue fan. Naast de recepten die ik als kok kan voorstellen, vind ik het ook belangrijk om iedereen die dit barbecue seizoen op een veilige en vriendelijke manier wil genieten, te wijzen op enkele basistips. Ik had de eer om als eerste de BIC EZ Reach™ aansteker te testen. Het is inderdaad heel praktisch om je vingers met deze aansteker uit de buurt van de vlam te kunnen houden. Ik zal hem ook gebruiken voor het aansteken van kaarsen voor een verjaardag of voor cocooning avonden.”

De BIC EZ Reach™ aansteker

De krachtige en duurzame EZ Reach multifunctionele aanstekers van BIC hebben een ontstekingssysteem met een klik dat bij elk gebruik een betrouwbare vlam produceert. Elke aansteker wordt vervaardigd in de BIC aanstekerfabriek in Spanje of Frankrijk en ondergaat tijdens het productieproces meer dan 50 automatische kwaliteits- en veiligheidscontroles. De aansteker voldoet aan of overtreft alle internationale veiligheidsnormen en waakt zo over de veiligheid van de consument.

BIC past dezelfde kwaliteits- en veiligheidsvereisten toe voor de BIC EZ Reach als voor al zijn aanstekers, van ontwerp tot productie. De BIC EZ Reach is ISO 9994 conform. Dat is de basisveiligheidsnorm met de veiligheidsbepalingen voor aanstekers, zoals maximale vlamhoogte, weerstand tegen vallen, weerstand tegen hoge temperaturen en binnendruk.

In overeenstemming met de filosofie van het merk om de consument de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden, is de BIC EZ Reach verkrijgbaar in 8 kleuren en in verschillende sets met designs. In supermarkten is de adviesprijs €4,50 voor een verpakking van 2 stuks, in krantenwinkels €2,90 per stuk.

Campagne

BIC heeft de handen ineengeslagen met entertainmentlegende Snoop Dogg en lifestyle-innovator Martha Stewart om de BIC EZ Reach te lanceren, de ultieme aansteker voor alle gelegenheden. Snoop en Martha zijn goed bevriend en werkten samen aan veel projecten. Zoals kookprogramma’s, het vermaken van beroemde gasten en zelfs een kookboek. In deze humoristische campagne illustreert het iconische duo de vele toepassingen van de BIC EZ Reach, die ideaal is voor het aansteken van moeilijk bereikbare plaatsen terwijl de vingers uit de buurt van de vlam blijven. Of het nu gaat om een barbecue, een avond bij kaarslicht of een verjaardagsfeestje, de BIC EZ Reach aansteker is een must-have item voor elk huishouden.

 

De BIC EZ ReachTM aansteker biedt een oplossing voor het dagelijkse probleem van het aansteken van bijvoorbeeld kaarsen op moeilijk bereikbare plaatsen of het toevoegen van een finishing touch aan die speciale verjaardagstaart,” zegt Martha Stewart. “Ik ben verheugd om samen met BIC de prachtig ontworpen EZ Reach aanstekers te lanceren die functionaliteit, innovatie, inspiratie en schoonheid in huis en op tafel brengen.”

« Ik gebruik bijna elke dag een aansteker, dus is het belangrijk om er een te hebben die betrouwbaar en veilig in gebruik is. Ik neem mijn BIC EZ Reach dan ook altijd mee wanneer ik een aansteker nodig heb,” zegt Snoop Dogg. “Ik werk graag samen met mijn vriendin Martha en we hadden veel plezier bij het tonen van de verschillende manieren om de BIC EZ Reach aansteker te gebruiken, dé aansteker voor elke gelegenheid.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.