Home > Nu als winkel of bedrijf inschrijven voor de tweede Brugge Awards op 17 juni

Nu als winkel of bedrijf inschrijven voor de tweede Brugge Awards op 17 juni

Geschreven op 22 februari 2024 om 07:22 door Mario De Wilde

In het BMCC vindt op maandag 17 juni de tweede editie van de Brugge Awards plaats. Na het succes van vorig jaar zorgen organisatoren Brugge.inc en Stad Brugge graag voor een vervolg. Er zijn dit jaar awards te winnen in acht categorieën.

De eerste editie van de Brugge Awards kon vorig jaar op veel belangstelling rekenen. Er werd maar liefst 500 keer genomineerd, in totaal kregen er 270 ondernemingen een nominatie. Ook voor de tweede editie kan er vanaf nu genomineerd worden. “Brugge heeft in alle sectoren toonaangevende bedrijven, handels- en horecazaken. Het is dan ook terecht dat we blijven tonen over welk potentieel onze stad beschikt én hoe trots we hierop mogen, zelfs moeten zijn”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Acht awards
De acht categorieën waarin een award te winnen valt zijn: Start-up award, Tech scale-up award, Onderneming van het jaar, Shoppingbeleving, Verrassende horeca, Flavourite Bruges award, Green award en Brugs ambassadeur. De award Renovatie/Nieuwbouw wordt niet elk jaar uitgereikt.

Vorig jaar gingen de awards naar Xavier Vanneste van Brouwerij De Halve Maan (Onderneming van het Jaar), De Republiek (Brugs Ambassadeur), Frederiek Van Pamel (Shoppingbeleving), Birgit Verplancke (Start-up), Secure Code Warrior (Tech Scale-up), The Chocolate Line (Flavourite Bruges), Atelier Flori (Verrassende Horeca), Verimpex (Green) en Weylerkazerne/Architectenbureau Salens/bouwheer VDD Project Development (Nieuwbouw – renovatie)

“We willen met de Brugge Awards ondernemingen en/of ondernemers bekronen op basis van hun verwezenlijkingen en hun betekenis voor Brugge als bedrijvige en vooruitstrevende Stad”, verduidelijkt Pablo Annys. Elke onderneming en/of ondernemer met een vestiging in Brugge kan zichzelf kandidaat stellen of kan genomineerd worden voor een award.

De award, die de winnaars krijgen, is ook dit jaar van de hand van Brugs letterbeeldhouwster Maud Bekaert.

Jury
De jury, die de laureaten én ook de winnaars in elke categorie selecteert, bestaat uit niet-Brugse externe deskundigen uit verschillende economische sectoren. Ze hebben affiniteit met de Brugse regio en zijn expert binnen één of meerdere van de verschillende award categorieën. Enkel de winnaars van de award Onderneming van het Jaar wordt de avond zelf nog gekozen uit vijf laureaten, door de aanwezigen op de Brugge Awards.

De winnaars worden op 17 juni bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in het BMCC. Presentatrice Mieke Dumont zorgt voor een vlot verloop van het academische gedeelte, daarna vindt er een walking diner met netwerkmogelijkheden plaats.

Burgemeester Dirk De fauw: “Ondernemen zit in het Brugse DNA en ik roep dan ook alle Brugse ondernemers op om hun zaak in de schijnwerper te zetten door zich te nomineren in één of meerdere categorieën. Ik kijk er naar uit om op 17 juni deze topavond bij te wonen.“

Voor de organisatie van de Brugge Awards slaan Brugge.inc en Stad Brugge de handen in elkaar. Brugge.inc werd in november 2020 gelanceerd door Stad Brugge, Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen om de Brugse regio in binnen- en buitenland te profileren en promoten als een ijzersterke hub voor ondernemers én om mensen met ondernemersbloed maximaal kansen te bieden om hun ambities waar te maken.

Wil jij een (jouw) bedrijf of handelszaak nomineren? Dan kan dat tot en met 31 maart via de website www.bruggeawards.be. Het is zeker niet de bedoeling om een welbepaalde zaak of onderneming zoveel mogelijk te nomineren, het is geen populariteitswedstrijd. Eén nominatie, liefst zo volledig mogelijk, volstaat om in aanmerking te komen. Vanaf vrijdag 23 februari zijn de tickets te koop via de website.

Alle info: info@bruggeawards.be of www.bruggeawards.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.