Home > Nu al einde Champions League: Club Brugge drie maatjes te klein tegen oppermachtig Benfica: 0-2

Nu al einde Champions League: Club Brugge drie maatjes te klein tegen oppermachtig Benfica: 0-2

Geschreven op 16 februari 2023 om 08:14 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn uitstekende Champions League-campagne. Blauw-Zwart ging in de 1/8ste finales gisteravond op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Benfica. Club heeft daardoor een stunt van formaat nodig om zich op 7 maart in Lissabon alsnog te plaatsen voor de kwartfinales.
Blauw-Zwart vatte de historische wedstrijd in de Champions League aan met twee wijzigingen in vergelijking met de match van vrijdag tegen Union: Denis Odoi nam op het middenveld de plaats in van Mats Rits, terwijl voorin Kamal Sowah de voorkeur kreeg op Roman Yaremchuk. De Ghanees nam de rechterflank voor zijn rekening, waardoor Noa Lang als valse negen speelde. Benfica had in de groepsfase flink wat indruk gemaakt in een groep met PSG en Juventus, en wou zich ook tegen Club meteen tonen. Gonçalo Ramos kreeg al vroeg een vrije kopkans, maar Mignolet bracht makkelijk redding.

De Bruggelingen waren niet onder de indruk en speelden vrank en vrij. Buchanan snelde op links voorbij alles en iedereen, maar mikte vanuit een scherpe hoek recht op doelman Vlachodimos. Ook Noa Lang voelde zich in zijn sas: na een knappe slalom zoefde het schot van de Nederlander over doel. Na een dik kwartier volgde opnieuw een prima kans: Vanaken kon net niet bij een lage voorzet van Meijer en daarna werd de rebound van Lang afgeblokt.

Halfweg de eerste helft moest Club gas terugnemen en kwamen de Portugezen meer en meer opzetten: Ramos kon net niet bij een scherpe voorzet, een poging van Aursnes ging naast en een deviatie van Sowah caprioleerde via Hendry nog net over eigen doel. Benfica leek steeds dichter bij de openingsgoal te komen: een kopbal van Antonio Silva ging over doel, terwijl Rafa Silva eerst de paal en daarna Mignolet op zijn weg vond. Ook Gonçalo Ramos kon even later zijn kopbal niet kadreren. De Brugse defensie kraakte maar brak niet. Integendeel: op slag van rust kon Odoi zelfs een vrije trap van Lang binnenkoppen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze ging Benfica meteen op zoek naar een doelpunt. Het kwam er ook al vlug dichtbij, maar Gonçalo Ramos devieerde een vrije trap naast doel. Het bleek slechts uitstel van executie. Hendry kwam net te laat met zijn tackle op Ramos, waardoor de Italiaanse ref Massa naar de stip wees. Simon Mignolet kon de elfmeter van Joao Mario nog bijna redden, maar via zijn vingertoppen en de onderkant van de deklat ging de bal alsnog binnen.

Een zware domper voor Club dat tot dan toe goed had stand gehouden. Benfica nam na dat doelpunt gas terug, maar de Bruggelingen geraakten niet verder dan steriele druk. Blauw-Zwart combineerde vaak goed, maar bleek onmondig voor doel. Onder meer Sowah probeerde het met een voorzet voor doel, maar zonder succes. Ook een hoekschop van Lang werd net voor de doellijn weggewerkt. Tussendoor ging een poging van Chiquinho via een Brugs been over doel.

Scott Parker gooide nog Nielsen en Jutglà in de strijd, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. Het was daarentegen Benfica dat het helemaal afmaakte. Eerst ging een schot van Joao Mario nog naast, maar na balverlies van Meijer kon David Neres de 0-2 scoren. Een tweede doelpunt van de Braziliaan werd nog afgekeurd, terwijl een verre knal van Guedes net naast ging. 0-2 dus, waardoor Club op 7 maart een stunt van formaat nodig heeft om zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League.

Champions League – 1/8ste finale (heen)
Toeschouwers: 29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Davide Massa (Ita)
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Denis Odoi (65’ Casper Nielsen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Kamal Sowah (79’ Ferran Jutglà), Noa Lang, Tajon Buchanan. Bank: Josef Bursik, Mats Rits, Dedryck Boyata, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk, Abakar Sylla en Cisse Sandra. Coach: Scott Parker.
SL Benfica: Odisseas Vlachodimos – Alexander Bah, Antonio Silva, Nicolas Otamendi, Alejandro Grimaldo – Joao Mario (92’ Joao Neves), Chiquinho, Rafa Silva (65’ David Neres), Florentino Luis, Fredrik Aursnes – Gonçalo Ramos (65’ Gonçalo Guedes). Coach: Roger Schmidt.
Gele kaarten: Odoi, Sowah, Otamendi.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 51’ Joao Mario (penalty, 0-1), 88’ Neres (0-2).

RELATED ARTICLES

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.