Home > Nu al 300 tickets verkocht voor tweede editie Beiaardcantus in Brugge

Nu al 300 tickets verkocht voor tweede editie Beiaardcantus in Brugge

Geschreven op 11 april 2019 om 11:51 door Mario De Wilde

Vorig jaar was de eerste editie een schot in de roos. De reacties van studenten, Bruggelingen en toeristen logen er niet om dat het een meer dan geslaagde avond was. Voor de Brugse Beiaardcantus worden de 47 klokken van het Belfort, door Stadsbeiaardier Wim Berteloot, bespeeld. De ganse stad kan meegenieten van deze unieke studenten- en beiaardcultuur. De beiaardcultuur is sinds 2014 door UNESCO erkend.

Hedendaagse klassiekers en meezingers

De beiaard is ontstaan rond 1500 in de Zuidelijke Nederlanden en is het oudste muzikale massamedium uit de geschiedenis. Vandaag is de beiaard het grootste muziekinstrument ter wereld. Studenten en cantores zullen in open lucht op het binnenplein van de hallen, afwisselend studentenliedjes en hedendaagse klassiekers en meezingers, zoals Ik hou van U’, ‘Mien moaten’, ‘ ’t zwien’ laten weerklinken. Teksten met de liedjes zijn aanwezig en worden verdeeld. Op groot scherm kan men de stadsbeiaardier aan het werk zien. Zowel de inwoners van Brugge en omstreken als toeristen zijn van harte welkom om op een positieve manier eens kennis te maken met deze studentencultuur, om met hen uit volle borst mee te zingen en samen met hen het glas studentikoos te heffen.
Net zoals vorig jaar engageren we ons opnieuw naar een positief schenkgedrag. We voorzien ook sfeerbeheerders. Als non-alcoholisch alternatief voorzien we ook gratis water.

Binnenplein
Dankzij Upkot kan iedere deelnemer zijn herbruikbare beker meenemen naar huis. Daarin spelen we in op veiligheid en vermindering van onze afvalberg. Als locatie kozen we niet voor de Markt maar wel voor het binnenplein van de hallen. We willen niet als grootste beiaardcantus uitpakken en hebben ook die ambitie in de toekomst niet. Bij ons primeert vooral het lied en de gezelligheid. Iets wat we ook meekrijgen van onze partner Rodenbach, die traditionele Studentikoziteit hoog in het vaandel draagt, denk maar aan de Rodenbach cantus-contest samen met Focus WTV of de jaarlijkse Gravensteenfeesten. Er zijn nu al 300 tickets verkocht, dus nog 50 te gaan.

Tickets kosten €18,80.
Datum: woensdag 24 april 2019
Locatie: binnenplein, Belfort
Io Vivat: 18u30
Meer info op: www.beiaardcantusbrugge.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.