Home > Nog tot zondag kan je antiek, kunst en design uit collectie Paul De Grande kopen in Knoks hotel La Réserve

Nog tot zondag kan je antiek, kunst en design uit collectie Paul De Grande kopen in Knoks hotel La Réserve

Geschreven op 10 augustus 2022 om 16:35 door Mario De Wilde

In hotel La Réserve in Knokke-Heist kunnen alle geïnteresseerden nog tot zondag 21 augustus, telkens van 15 tot 20 uur terecht voor antiek, fijne kunst en design uit de grote collectie van Paul De Grande. Paul De Grande is een gerenommeerde antiquair en bekend van tv-programma’s zoals Stukken van Mensen waarmee hij het grote publiek een en ander bijbrengt over antiek en waardevolle stukken.

“Het is intussen voor de vierde keer dat we een deel van de collectie tentoonstellen en verkopen in La Réserve; jammer genoeg wel met onderbreking door corona de laatste jaren”, zegt Paul De Grande. “Ik vind het wel belangrijk om te tonen dat ik nog wel degelijk actief was. Na de door de media van nabij gevolgde verkoop van mijn collectie in het Kasteel van Snellegem waar ik 49 jaar heb gewoond, denken nogal wat mensen dat ik met pensioen ben maar niets is minder waar. Ik ben nog maar 73 hé, nog veel te jong dus (lacht). ”

Expositieruimte
De Grande benadrukt dat het in La Réserve voornamelijk om stukken gaat die niet tijdens de veiling in zijn kasteel werden aangeboden. “De mensen kunnen hier dus nog nieuwe items op de kop tikken; bovendien in een aangenaam kader, en in samenwerking met het hotel bieden we iedereen een drankje aan”, gaat De Grande verder. “En de toegang is gratis!”

Bij verkoop van enkele stukken wordt de expositie in de feestzaal van het hotel bovendien terug aangevuld met nieuwe stukken zodat er steeds een ruime keuze blijft. “En de verkochte stukken worden door ons, binnen België, gratis aan huis geleverd”, benadrukt de antiquair nog.

“Nu het Kasteel van Snellegem, dat jarenlang dienstdeed als zowel woning en expositieruimte, verkocht is, ben ik eigenlijk wel op zoek naar een nieuwe locatie. Het moet zo groot niet meer zijn en ik hoef er niet te wonen, want we kochten al een nieuwe woning, maar ik zou dus graag een nieuw aantrekkelijk pand vinden om mijn stukken te presenteren. Hopelijk kan ik daar spoedig nieuws over geven” aldus De Grande.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.