Home > Nog tot zondag 7 januari expo te bezichtigen van 27 kunstenaars in Nieuwpoort

Nog tot zondag 7 januari expo te bezichtigen van 27 kunstenaars in Nieuwpoort

Geschreven op 27 december 2023 om 08:27 door Mario De Wilde

Iedere drie jaar organiseert het stadsbestuur van Nieuwpoort de Kunstprijs, een wedstrijd waar iedereen zijn artistieke talent kan laten zien. De editie van 2023 staat volledig in het teken van de beeldhouwer Pieter Braecke. Het hoofdthema van deze kunstwedstrijd is beeldende kunst, waarbij deelnemers zich laten inspireren door Braecke en zijn sculpturen. De geselecteerde werken van maar liefst 27 kunstenaars zijn tot en met zondag 7 januari 2024 te bewonderen in bezoekerscentrum Westfront, Kustweg 2. Toegang tot de expo Kunstprijs Pieter Braecke is inbegrepen in de ticketprijs van bezoekerscentrum Westfront.

Tot en met woensdag 3 januari 2024 kunnen bezoekers van de tentoonstelling stemmen voor hun favoriete werk. Het werk en de kunstenaar met de meeste stemmen gaat naar huis met de publieksprijs (ter waarde van € 250). Voor de hoofdprijs (ter waarde van € 2.500) is een panel van juryleden vastgesteld: Els Wuyts (voorzitter Nieuwpoortse Kunstprijs, curator Beaufort), Nele Van Canneyt (fotografe) en Yves Velter (schilder, beeldhouwer).
Foto: stad Nieuwpoort

1 reactie

Rita Lambrecht
Geschreven op 2024-01-07 14:11:17
geachte, deze voormiddag bezocht ik de tentoonstelling: Kunstprijs Pieter Braecke. Op Uw webside meermaals vermeld : 7 januari 2024, laatste dag. In de 'Zondag uitgave 7januari, ook nog een artikel om de tentoonstelling aan te prijzen. aan de kassa werd me mee gedeeld dat er reeds een werk WEGGEHAALD was. Toch moest ik 9 EURO neertellen voor dus een "reeds in afbraak" zijnde tentoonstelling. Volgens mij kan dit niet door de beugel en getuigt het van geen respect voor de bezoeker en werpt een donkere schaduw over het eerbetoon dat jullie willen brengen aan Pieter Braecke en aan de nog tentoonstellende kunstenaars Rita Lambrecht copy aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Nieuwpoort

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.