Home > Nog tot oudejaar 2 uur gratis parkeren onder ’t Zand van Brugge

Nog tot oudejaar 2 uur gratis parkeren onder ’t Zand van Brugge

Geschreven op 27 oktober 2020 om 18:49 door Mario De Wilde

Stad Brugge heeft in samenwerking met Interparking beslist om het huidige systeem van Shop & Go in parking ’t Zand met twee maanden te verlengen. Concreet wil dit zeggen dat de bezoekers van Brugge nog tot 31 december 2020 kunnen genieten van twee uur gratis parkeren onder ’t Zand. “Deze verlenging is er enerzijds om de lokale handelaars verder te ondersteunen en anderzijds om de bezoekers uit te nodigen om ook tijdens deze moeilijke periode de prachtige stad te ontdekken tijdens een ontspannende wandeling”, zegt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem.

“Het gaat hier om een verlenging van het Shop & Go-principe. Dit houdt in dat iedereen die minder dan twee uren parkeert, geen vergoeding moet betalen voor de duur van hun verblijf. Indien de parkeertijd langer duurt dan twee uren wordt de volledige parkeertijd in rekening gebracht. Dit kan men vermijden door volledig kosteloos de Pcard+ aan te vragen. De aanvraag kan online ingevuld worden via www.brugge.pcard.be”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

De Pcard+ biedt nog tal van andere voordelen. Allereerst heeft men tot 31 december 2020 steeds twee uur gratis parking in ’t Zand. Vervolgens zullen bezoekers in iedere parking in Brugge kunnen genieten van een korting van minstens 25% tot 30 november 2020 (daarna minstens 20%) op hun parkeertijd. Daarnaast beschikken de houders van een Pcard+ over de mogelijkheid om hun nummerplaat te koppelen aan de Pcard+. Op die manier kan men de parking vlot binnen en buiten rijden zonder een handeling uit te voeren. Tenslotte moeten de houders van de Pcard+ niet wachten aan een betaalautomaat. “De laatste twee voordelen zijn bovendien van essentieel belang in deze coronatijden. De gebruikers moeten niet aanschuiven en kunnen contact ten allen tijde vermijden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Shop & Go Katelijnestraat

Ook in de Katelijnestraat realiseerden Stad Brugge en Interparking een Shop & Go-zone. Deze blijft van toepassing tijdens de periode van de werkzaamheden in de Katelijnestraat (eind april 2021). “Met deze invoering realiseerden we een tweede ondergrondse Shop & Go-zone in onze stad. Het is voor mij prioritair om de lokale handelaars uit de Katelijnestraat te steunen die door de werkzaamheden moeilijker bereikbaar zijn. Evengoed realiseerden we automatisch ook voor de bewoners een groot voordeel, die nu bezoekers twee uur gratis kunnen laten parkeren”, aldus schepen Mercedes Van Volcem.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.