Home > Nog steeds enkele gezinnen zonder gas op het Maes en Boereboomplein in Knokke

Nog steeds enkele gezinnen zonder gas op het Maes en Boereboomplein in Knokke

Geschreven op 17 december 2022 om 09:34 door Mario De Wilde

Op de infovergadering van maandag 28 november 2022 gaven het gemeentebestuur, AGSO, aannemer Artes en nutsmaatschappij Fluvius in Ravelingen de laatste update over de stand van zaken rond het Maes en Boereboomplein. Daar zaten sinds eind oktober 2022 een 50-tal bewoners zonder gas omdat de toevoer afgesloten werd door zettingen in enkele straten die te wijten zijn aan de werken voor het HOOST-project.

Op 30 november 2022 waren nog 39 woningen niet aangesloten op de gastoevoer. Ondertussen heeft Fluvius de meeste van die panden opnieuw kunnen aansluiten op het gasnet. Waar dit nog niet geval was, werd verder gezocht naar oplossingen voor verwarming en het bereiden van warme maaltijden. Vijf gezinnen kregen tijdelijk een stroomgenerator, sommige woningen konden aansluiten op de kabel van de buren en enkele gezinnen kregen extra elektrische vuurtjes. Maandag 12 december werden nog eens 2 wooneenheden herkeurd en opengesteld waardoor in totaal al 34 woningen terug kunnen verwarmen op gas. In de overige appartementsgebouwen zijn de laatste aanpassingen volop bezig om in de komende week (of weken) een herkeuring te bekomen.

Komende maandag 19 december 2022 om 19 uur organiseert het gemeentebestuur opnieuw een infovergadering waarbij experten de stand van zaken meedelen en de getroffen omwonenden vragen kunnen stellen en problemen kunnen aankaarten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.