Home > Nog minstens enkele maanden wachten op beloofde hondenweide in Sint-Joris bij Beernem

Nog minstens enkele maanden wachten op beloofde hondenweide in Sint-Joris bij Beernem

Geschreven op 13 oktober 2021 om 13:02 door Mario De Wilde

Door een gebrek aan personeel bij de gemeente Beernem is het nog minstens enkele maanden wachten op de beloofde hondenweide in deelgemeente Sint-Joris. Dat bleek tijdens de gemeenteraad van 16 september 2021 uit het antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Lode Vanneste aan het Beernemse schepencollege. “Momenteel zijn er twee potentiële locaties voor de inplanting van de losloopzone. De eerste plaats ligt aan het eiland in Sint-Joris en is eigendom van de Vlaamse Waterweg. De twee mogelijke zone ligt aan de andere kant van het kanaal naast het kerkhof. Hopelijk komt er snel schot in het dossier want de nood aan een extra losloopzone in Beernem voor viervoeters is en blijft groot”, aldus Vanneste.

Tijdens de gemeenteraad van januari 2021 stelde Lode Vanneste voor om één of meerdere losloopweides voor honden in te richten in de verschillende deelgemeenten in Beernem. Vanneste overhandigde toen een uitgebreid onderzoeksrapport aan het gemeentebestuur met 18 concrete aanbevelingen en 19 potentiële locaties. “De meerderheidspartijen stemden toen het  agendapunt van de N-VA weg. Enkele dagen later liet schepen Vanassche van Groen weten in de krant dat er toch een hondenweide zou komen in Sint-Joris. Intussen voorzag de meerderheid in een bedrag van 7.500 euro voor de realisatie ervan”, stelt raadslid Vanneste.

Na acht maanden nog altijd geen hondenweide

Acht maanden later is er van een losloopzone in Sint-Joris nog steeds geen spoor. Vanneste spoorde  in de zitting van 16 september de bevoegde schepen Vanassche aan om snel werk te maken van het dossier. “Volgens de schepen is er momenteel te weinig mankracht bij de gemeente en is het daarom minstens nog enkele maanden wachten.  Het is hetzelfde argument dat steevast wordt gebruikt om voorstellen van de oppositiepartij N-VA af te wijzen. Jammer want dit dossier kan met een minimum aan personeel gerealiseerd worden. Voor de aanleg van een losloopzone zijn slechts een omheining, een toegangspoort en wat terreininrichting nodig”, stelt Vanneste.

Twee potentiële locaties

Volgens de bevoegde schepen blijven er twee potentiële locaties over voor de inplanting van de hondenweide. De eerste locatie situeert zich op het eiland en is eigendom van De Vlaamse Waterweg. De gemeente voerde hiervoor reeds verkennende gesprekken met De Vlaamse Waterweg. De tweede locatie bevindt zich aan de andere kant van het kanaal ter hoogte van het kerkhof. Voor de losloopweide is een budget voorzien van 7.500 euro. Er komen daarbij geen uitgebreide voorzieningen. De nadruk zal liggen op het veilig laten loslopen van de honden. “Hopelijk komt er snel schot in het dossier want de nood aan een extra losloopzone in onze gemeente is en blijft groot bij veel viervoeters en hun baasjes”, besluit Vanneste.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.