Home > Nog minstens 5 jaar internationale topveldrit in centrum Kortrijk

Nog minstens 5 jaar internationale topveldrit in centrum Kortrijk

Geschreven op 3 februari 2020 om 17:12 door Mario De Wilde

Dat de allereerste internationale topveldrit in Kortrijk sterk gesmaakt werd, staat buiten kijf. Maar liefst 9.621 betalende toeschouwers tekenden present op 30 november 2019. Ook de organisatie blikt vol lof terug en sluit een contract af voor 5 extra edities van CAPS Urban Cross Kortrijk, van seizoen 2020-2021 tot en met seizoen 2024-2025. De editie 2020 vindt plaats op zaterdag 28 november in het centrum van de stad. Naast de 9.621 bezoekers volgden ook meer dan 700.000 mensen de veldrit live op Sporza TV. Qua stadsmarketing kan dat tellen.

Ook de binnenstad pikt zijn graantje mee. Uit de bezoekerscijfers blijkt dat er de voorbije editie 32.914 unieke bezoekers waren in het centrum. Dat is 21% meer dan op een gewone zaterdag. Kortrijk is dan ook verheugd dat Golazo de komende 5 jaar naar Kortrijk komt. Meer nog, nu de UCI-veldritkalender bekend is, blijkt dat de strijd om de wereldbeker amper een dag later (op 29 november) plaatsvindt in Besançon (Fr), op 5 uur rijden van Kortrijk. Dat laat alle toppers toe om beide topwedstrijden te combineren. Arne Vandendriessche, schepen van Sport en Economie: “Onder het motto ‘never change a winning team’ slaan we heel graag de handen in elkaar met Golazo voor de komende 5 jaar. Als schepen van Sport ben ik verheugd dit topevent te kunnen verankeren in onze stad. Omdat we zelf de sponsors aanbrengen kost het ons ook niets. Daarnaast zorgt de CAPS Urban Cross ook voor heel wat extra bezoekers. Goed voor onze lokale handel dus.” Ook Golazo en G&V Energy Group zijn tevreden dat de CAPS Urban Cross terug onderdeel wordt van de vernieuwde DVV Verzekeringen Trofee.

“Ons vernieuwd klassement zal vanaf het seizoen 2020-2021 nog meer focussen op klassiekers en op unieke evenementen zoals de CAPS Urban Cross Kortrijk. De eerste editie in 2019 was een absolute voltreffer, zowel bij de renners, de media, de partners en de fans. Dit succes gaan we verder uitbouwen, samen met de Stad Kortrijk en de partners”, meldt Christophe Impens van Golazo. Xavier Dewulf, CEO G&V Energy Group: “Zowel het publiek als de genodigde VIP’s konden het uitdagende parcours van de succesvolle eerste editie erg smaken! Na de vele lovende reacties, was het dan ook evident om de samenwerking met Stad Kortrijk en Golazo te verlengen en op die manier de naamsbekendheid van onze CAPS Fuel Card in de regio Kortrijk nog verder te versterken.”

Nóg beter doen

De stad trekt lessen uit de voorbije editie en wil de komende jaren nog beter doen:

– Om verkeerschaos te vermijden, zal de organisatie voortaan ’s nachts de laatste voorbereidingen treffen. Zo sluiten we de Groeningebrug enkel de dag zelf af.

– Met enkele slimme acties wil de stad ook de handelaars beter betrekken en werkt men aan een plan om supporters te stimuleren om met de trein te komen.

– We zullen fans die de dag van de cross ook centen spenderen in onze winkels en horeca, extra stimuleren.

– Daarnaast zal de site ook nog beter worden ingedeeld en komen er extra drankstanden. Door het overweldigende succes van de vorige editie waren die soms wat overbevraagd met lange wachttijden tot gevolg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.