Home > Nog meters en peters gevraagd: vrijwilligers maken de wandellussen in Zonnebeke lenteproof

Nog meters en peters gevraagd: vrijwilligers maken de wandellussen in Zonnebeke lenteproof

Geschreven op 6 mei 2023 om 07:19 door Mario De Wilde

Als trotse eigenaar van ruim tachtig kilometer wandelpaden, maakt Zonnebeke zich klaar voor het nieuwe wandelseizoen. Heel wat sportieve vrijwilligers gingen de afgelopen twee maanden als meter of peter op pad om hun wandelroute klaar te stomen voor het grote publiek. Tijdens de lenteschoonmaak van de wandelroutes controleren de vrijwilligers niet enkel de netheid maar ook de bewegwijzering. Gewapend met een grijper speuren ze in de bermen naar afval. Helaas levert hun zoektocht nog steeds resultaat op. Gemiddeld vulden ze zo’n zeven vuilniszakken per lus.

Niet enkel in het voorjaar kan de gemeente rekenen op de inzet van lokale helden. Gedurende het ganse jaar is er een team van ongeveer zestig Mooimakers aan de slag die in hun vrije tijd, op eigen initiatief, een buurt, straat, wijk of plein netjes houdt. Als ware ambassadeurs willen deze lokale helden iedereen laten meegenieten van hun geliefde landelijke omgeving.

Ook jobstudenten houden het proper

Dat Zonnebeke klaar wil zijn voor de lente, konden ook een aantal plaatselijke jongeren getuigen die in de paasvakantie aan de slag gingen als Zwerfvuilbuster. Gedurende twee weken gingen twee teams van vier jongeren mee op pad met de groendienst om straten en pleinen afvalvrij te maken. Zo maken inwoners niet enkel kennis met hun omgeving, maar ook met de diensten en medewerkers die het ganse jaar door instaan voor het onderhoud van hun gekende omgeving. Een bloeiende samenwerking tijdens de lente. Interesse om meter of peter te worden van een wandellus of je te engageren als Mooimaker? Neem contact op met de dienst voor toerisme via toerisme@zonnebeke.be of 051 77 04 41.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.