Home > Nog geen plannen voor zaterdagavond? Wandel eens mee met de meer dan 1000 deelnemers voor de Nachtwacht in Ieper

Nog geen plannen voor zaterdagavond? Wandel eens mee met de meer dan 1000 deelnemers voor de Nachtwacht in Ieper

Geschreven op 18 januari 2019 om 17:26 door Mario De Wilde

Elke zaterdagavond om 17 uur verzamelen tientallen mensen rondom de Ieperse Nachtwacht. Gekleed met zwarte hoed, lange cape en voorzien van flambouw en hellebaard leidt deze Ieperse gids de geïnteresseerden langs de kleine straatjes en opmerkelijke zaken in de binnenstad. Twintig weken lang – we zijn nu bijna in de helft – leidt een Ieperse stadsgids mensen rond in het centrum van de stad. De gids is de Nachtwacht, degene die vroeger de veiligheid van het stadscentrum in het oog hield. Vandaar de hellebaard, een middeleeuws wapen dat angst aanjaagt, en de flambouw: om licht te brengen in de duisternis. De Ieperse Nachtwacht neemt je mee en toont je een aantal unieke zaken in de binnenstad, die niet algemeen gekend zijn en vertelt ondertussen het reilen en het zeilen van het verhaal van Ieper.

Groot succes
De Nachtwacht is een succes, dat merk je aan het groot aantal deelnemers. De drukste avond, net voor nieuwjaar, telde 144 deelnemers! De Ieperse gidsenkring zorgt er wel voor dat het comfort van de bezoeker bewaard wordt: ze nemen maximaal 25 personen mee per groep. Zo zijn er wekelijks tot zes rondleidingen mogelijk.
De reacties van de deelnemers zijn zeer positief: ze ontdekken dat Ieper veel meer in z’n mars heeft dan iedereen denkt en ook Ieperlingen die deelnemen zijn verrast over heel wat aspecten van hun stad.
Ook de Engelstalige bezoekers kunnen deze stadswandeling smaken. Voor hen wordt wekelijks eveneens een rondleiding voorzien, waar de gids voor hen ook iets dieper ingaat op het verhaal van de Eerste Wereldoorlog.
De wandeling gaat nog elke zaterdag tot 30 maart van 17 tot 19 uur door in de Ieperse binnenstad
Deelnemen kost 3,5 euro per persoon.

Reserveren via de dienst voor Toerisme in Ieper via toerismebalie@ieper.be of via 057 239 220
Bezoekers die overnachten via de actie www.winterinieper.be, krijgen een gratis voucher voor deze wandeling.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.