Home > Nils, Michael, Bart, Tom en Amaury…. Vier nieuwe loodsen gaan aan de slag

Nils, Michael, Bart, Tom en Amaury…. Vier nieuwe loodsen gaan aan de slag

Geschreven op 28 september 2022 om 13:43 door Mario De Wilde

Versterking voor het Loodswezen binnen het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Gisteren kregen onze vijf kersverse loodsen Nils, Michael, Bart, Tom en Amaury na een opleiding van een jaar hun penning in de Belgische loodsensociëteit in de haven van Vlissingen, die de schakel is tussen onze kust en de havens van Antwerpen-Zeebrugge en Gent. De vijf werkten al eerder op het water en kiezen nu voor een job als loods. Nils, Michael, Bart en Tom vervoegen de zeeloodsen, Amaury start als kustloods.

Roel Schippers: Het is de eerste lichting loodsen die aan slag gaat na mijn aanstelling als directeur van de DAB Loodswezen, dus het doet me wel iets deze jonge generatie in onze groep op te nemen. Ik wens ze alle vijf een geweldige carrière en behouden vaart.

Hun persoonlijke loodsenpenning kregen ze uit handen van Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van MDK.
Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van het agentschap MDK. Zij komen terecht in een heel mooi beroep in een enorm boeiende maritieme wereld. Ik wens onze vijf nieuwkomers dan ook alle succes toe en vooral veel plezier in het uitoefenen van hun job.

Foto: De vijf nieuwe loodsen met Nathalie Balcaen (administrateur-generaal), Roel Schippers (directeur Loodswezen) en Lieven Larue (waarnemend directeur nautische zaken).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.