Home > Nieuw toerismeconcept in Brugge: gepersonaliseerde fototours van Nele Mispelon

Nieuw toerismeconcept in Brugge: gepersonaliseerde fototours van Nele Mispelon

Geschreven op 16 augustus 2019 om 17:20 door Mario De Wilde

Sinds enkele weken kan je bij start-up Spotting Bruges een gepersonaliseerde fotoreportage laten maken als exclusief aandenken van je bezoek aan de middeleeuwse stad. Het initiatief voor Spotting Bruges komt van fotografe en inwoonster van Brugge Nele Mispelon (39). Nele neemt je persoonlijk mee naar enkele van de mooiste plekjes van haar stad en vat je er in beeld zoals alleen een ervaren fotografe dat kan.

De essentie

Nele: “Het viel me op in het straatbeeld hoeveel mensen worstelen met hun telefoon als het op mooie souvenirfoto’s aankomt. De compacte aard van de historische Brugse binnenstad en de hoeveelheid medebezoekers rondom hen maakt foto’s nemen er niet gemakkelijker op. Vanuit mijn jarenlange ervaring als fotografe help ik hen met Spotting Bruges uit de nood door een hoogwaardig beeldverhaal van hun bezoek te maken. Ik woon al bijna heel mijn leven in Brugge en ken de beste fotoplekjes.” Dagjes- of verblijfstoeristen die onder privébegeleiding van Spotting Bruges op pad gaan in het historische centrum, krijgen ook tips mee voor restaurants, shops, activiteiten, … met een lokale touch. Nele: “Spotting Bruges neemt zo een tweede belangrijke zorg bij hen weg. Meer en meer mensen verliezen zich in de jungle aan informatie online en hebben richting nodig. Met Spotting Bruges benut je optimaal een waardevol deel van je tijd in Brugge.”

Privétours

Individuele reiziger, koppel, gezin, vriend(inn)en op weekend, … Iedereen kan bij Spotting Bruges een gepersonaliseerde fotoreportage boeken en zijn of haar bezoek aan Brugge zo nog onvergetelijker maken. Je bepaalt op voorhand het tijdstip, het thema en de duur van de fotoshoot (15 minuten tot 2 uur). Je kan kiezen uit 3 basisthema’s (monumentaal, romantisch, authentiek Brugge) of een ‘best of’ compilatie van de drie. Op termijn komen er ook tijdelijke thematische specials. Na de shoot worden de foto’s professioneel ontwikkeld. Het aantal foto’s waaruit de afgewerkte reportage bestaat, varieert naargelang de gekozen formule. Het eindresultaat is professioneel, de tours zelf verlopen in een gemoedelijke sfeer. Nele: “Ik leg niemand druk op. Iedereen mag zichzelf blijven. Dat is de beste garantie op een geslaagde fotoreportage. Tijdens de tour laat ik al previews op het camerascherm zien. Zo ontstaat er een gezonde wisselwerking. Ik voorzie ook altijd een kleine attentie aan het einde van de tour. In de dagen nadien bewerk ik zorgvuldig de mooiste foto’s en stuur ik ze digitaal op in de best mogelijke kwaliteit.”

Wat meer?

Naast de uitgebreide basismogelijkheden kan je door Spotting Bruges fotoreportages volledig op maat laten uitwerken. Op de website www.spottingbruges.be vind je voorbeeldfoto’s uit eerdere shoots.nJe kan er ook landschapsfoto’s van de Breidelstad, het Brugse Ommeland en de Belgische kust als decoratiestuk voor bij je thuis bestellen in verschillende formaten en materialen.

Over Nele

Bedenkster van Spotting Bruges, Nele Mispelon (39), heeft al van kindsbeen af een grote voorliefde voor fotografie. De aanschaf van een digitale spiegelreflexcamera opende voor haar een compleet nieuwe wereld. Ze wilde al snel zo veel mogelijk uit haar beelden halen en volgde verschillende cursussen fotografie en beeldbewerking. Ondertussen is fotografie veel meer dan een hobby voor haar geworden, het is een passie die haar niet meer loslaat. “You do not take a photograph. You make it.” Deze woorden van de bekende Amerikaanse fotograaf Ansel Adams inspireren haar dagelijks om een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit na te streven. Ze besteedt niet alleen aandacht aan het beeld met de camera in de hand (compositie, camera-instellingen, …) maar ook tijdens de nabewerking ervan. Naast basisbewerkingen van de RAW-bestanden zoals ruisreductie, witbalanscorrectie en verscherping maakt ze gebruik van complexere technieken zoals blending. Dankzij Spotting Bruges kan ze haar passie voor fotografie en voor haar stad met de wereld delen.

Meer info: info@spottingbruges.be en www.spottingbruges.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.