Home > Nieuws > Het zomert in De Panne: nog een leuke week in het vooruitzicht!

Het zomert in De Panne: nog een leuke week in het vooruitzicht!

Geschreven op 13 augustus 2019 door Gino Ester

Na het verlengde weekend van 15 augustus breekt een periode aan met een specifieke sfeer: iets kalmer, maar het blijft zomeren in de kustgemeente De Panne. Het zou zonde zijn om niet met volle teugen te genieten van de vakantie voor het schooljaar weer aanvangt. De voorlaatste week van de zomervakantie is er één met heel wat leuke evenementen waaronder ‘Redder Junior’, ‘Animix Tovershow’ en het concert van ‘The Cherry Pops’. Veel of weinig zon, in De Panne kan je 365 dagen per jaar jouw spreekwoordelijke batterijen opladen. Laat je in de week van 19 tot 25 augustus onderdompelen in een brede waaier van sferen, met telkens één doel: jou een onvergetelijk vakantiegevoel bezorgen.

Klein maar fijn.

Bibliotheek De Panne maakt op dinsdag 20 augustus graag tijd vrij om gedurende een half uur een mooi verhaal voor te lezen aan de kleuters. Het verhaal wordt in het Nederlands voorgelezen. Geen nood, er is opvang voorzien voor de ouders (Bibliotheek De Panne, Lindenlaan 2, 11.00u-11.30u).
Intens zee-gevoel.

De dienst Sport organiseert op woensdag 21 augustus ‘Redder Junior’, een concept dat al enige jaren enorm aanslaat. Jongeren tussen 10 en 15 jaar kunnen meedoen aan diverse coole proeven in zee en op het strand. Inschrijven is verplicht en kan aan het Sportstrand vanaf 10.00u (€ 2). De start van ‘Redder Junior’ is voorzien om 11.00u.
Abracadabra.

Tijdens ‘Panima for Kids’ (‘Animix Tovershow’), op donderdag 22 augustus, presenteert de tovenaar een spetterende kindertovershow waarbij de kinderen zelf leren toveren. De show vindt plaatst op de Markt om 16.00u (tot 17.00u). Het ideale tijdstip voor de kinderen, want dan komen zij net van strand en kunnen ze ook nog op tijd avondeten.
Music, maestro!

Het concept is gekend én geliefd! ‘Panima’ staat garant voor muzikale animatie op diverse locaties in De Panne. Vrijdag 23 augustus is het de beurt aan ‘The Cherry Pops’. Deze 8-koppige coverband brengt zowel rock-’n-roll als doo-wop songs en ballades uit de jaren ‘50 en begin jaren ’60. De ambiance is verzekerd (Markt, 20.00u-22.00u).
Muziek in de huiskamer!

Op zondag 25 augustus kan je in een intieme sfeer genieten van de vijfkoppige groep Korrigan tijdens het huiskamerconcert, een organisatie van de dienst Cultuur. Deze groep brengt meeslepende folkmuziek met de bijhorende instrumenten. Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar deze vliegen wel de deur uit. Een ticket kost slechts € 5 en is beschikbaar bij Toerisme De Panne. De huiskamerconcerten vinden telkens om 11.00u plaats in Villa Le Chalutier in de Dumontwijk. Villa Le Chalutier is een beschermde villa en dé locatie bij uitstek voor deze opvoeringen.
Tromgeroffel, instant feeststemming!

Toegegeven, een fanfare die door de straten van een gemeente trekt brengt meteen een feeststemming in je hoofd. En dat mag ook, want het is zondag. Dé dag van de week voor iedere bezoeker om te ontspannen in De Panne. Als deze fanfare dan nog over één van de mooiste locaties van het land trekt, de Zeedijk van De Panne, is het feestje compleet. Het is extra en zorgeloos genieten met de ‘De Dijkt Marcheert’.

Zondag 25 augustus (11.00u-13.00u) is het de beurt aan de Koninklijke Harmonie ‘Kunst Veredelt’ uit Ingelmunster.
Het schoolgerief aankopen kan dus op een ander moment. Laat je in De Panne onderdompelen in het eeuwig durende vakantiegevoel. Ontspanning voor jong en oud verzekerd in De Panne in de voorlaatste week van de zomervakantie. Genieten dus voor zowel inwoner, tweedeverblijver, streekgenoot als dag- en verblijfstoerist. Cindy Verbrugge, schepen voor Toerisme: “De Panne staat garant voor ‘unieke beleving’ voor elk en dit zo wel muzikaal , cultureel als sportief. We laten inwoners, bezoekers en tweedeverblijvers graag kennismaken met de vele aantrekkelijke troeven van onze gemeente. Elke dag opnieuw!” Het volledige programma van de laatste weken van de zomervakantie en alle evenementen van september vind je in het ‘Zomerboekje’, te verkrijgen bij Toerisme De Panne. Deze uitgave ligt uiteraard ook bij alle handelaars van De Panne en kan digitaal doorbladerd worden op www.depanne.be/zomer2019. Wil je daarbovenop op een luchtige manier op de hoogte blijven van alle toeristische weetjes, dan kan je de pagina van Toerisme De Panneliken op Facebook (Toerisme De Panne).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.