Home > Nieuws > Brugse driesterrenchef Gert De Mangeleer wordt ambassadeur voor Zeker Zeeuws

Brugse driesterrenchef Gert De Mangeleer wordt ambassadeur voor Zeker Zeeuws

Geschreven op 25 juni 2019 door Mario De Wilde

De Brugse sterrenchef Gert De Mangeleer wordt ambassadeur van Zeker Zeeuws® het keurmerk voor Zeeuwse streekproducten. Hij zal de komende maanden de diversiteit aan prachtige streekproducten mee in de kijker zetten naar het Vlaamse publiek.

Het Zeker Zeeuws label
Zeker Zeeuws® is het onafhankelijk keurmerk dat gegeven wordt aan typische echte Zeeuwse streekproducten zowel vanop het land als uit het water. Ondertussen vertegenwoordigt het label reeds meer dan 50 producten zoals de wereldberoemde mosselen, oesters, Oosterscheldekreeften maar ook Zeeuws (presale) lam en rund, zeekraal en andere producten met een typische zilte smaak. Maar ook verrassende smaakmakers zoals een Pinot Gris of Zeeuwse bieren en het zilte gezuiverde Oosterscheldewater. Eén ding hebben al deze producten gemeen: topkwaliteit, smaak én aandacht voor ecologie in combinatie met het pure ambacht waarmee ze gekweekt, gemaakt of geteeld worden.

Vlaamse 3-sterrenchef wordt ambassadeur voor Zeker Zeeuws
Om deze parels uit Zeeland ook in Vlaanderen de bekendheid en weerklank te geven die ze verdienen gaat Zeker Zeeuws ‘in zee’ met niemand minder dan Gert De Mangeleer, 3-sterrenchef van Hertog Jan in Brugge. Een logische en verfijnde combinatie om de bourgondische Vlaming alle Zeker Zeeuws producten te leren kennen. Gert De Mangeleer kookt zelf al jaar en dag met Zeeuwse producten dus was de keuze voor hem vrij evident om zich te koppelen aan deze topproducten. In zijn nieuwste zaak LESS te Brugge vind je op de menukaart een aantal gerechten met Zeeuwse producten. “De eerlijkheid, de smaak en puurheid van Zeker Zeeuws producten maken het voor mij logisch om ze op de kaart te zetten. Een extra argument is de kleine ecologische voetafdruk die met deze producten gepaard gaat.” zegt Gert.

Opvallende communicatiecampagnes
Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws® voert ook dit jaar weer uitgebreid social media campagnes in Nederland en Vlaanderen ter promotie van de echte Zeeuwse mosselen. Met video’s, recepten en een prijsvraag voor een weekend Zeeland worden de mosselen gepromoot. In Vlaanderen lopen in mei, juni en juli energieke radiospots met de bekende Vlaamse acteurs Stany Crets en Ivan Pecnik op de radiozenders Studio Brussel en Radio 2. Bovendien werd een catchy jingle geschreven om de merkbekendheid van Zeker Zeeuws nog meer te boosten. De spotjes met jingle nodigen de consumenten uit om de Zeker Zeeuws mosselen te kopen bij vishandel of supermarkt of ze op restaurant te gaan eten. Naast de social media en radio wordt ook stevig ingezet op de nieuwe Zeker Zeeuws ambassadeur Gert de Mangeleer.

Kick Off nieuw mosselseizoen 2019
Het Zeker Zeeuws mosselseizoen 2019 en meer bepaald de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen werden op woensdag 22 mei voorgesteld aan pers en vakmensen in het bijzijn van onze gloednieuwe Zeker Zeeuws ambassadeur Gert de Mangeleer. Daar nam hij samen met de kwekers iedereen mee de boot op om de eerste Zeker Zeeuws hangcultuurmosselen uit het zilte water te halen en er vervolgens aan boord ook een heerlijk Aziatisch getint gerechtje mee te bereiden

(©)Foto: Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.