Home > Nieuwpoortse stadsmedewerkers kunnen gratis padelen en er komt voorwaar een eigen tornooi

Nieuwpoortse stadsmedewerkers kunnen gratis padelen en er komt voorwaar een eigen tornooi

Geschreven op 17 maart 2023 om 08:40 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Nieuwpoort biedt alle stadsmedewerkers de mogelijkheid aan om de populaire padelsport te ontdekken en richt daarom een heus tornooi op. Deze actie kadert in een breder beleidsthema om sport op en naast het werk te promoten. In samenspraak met tennisclub KTC Issera en de Nieuwpoortse Padelclub kunnen alle medewerkers van Stad Nieuwpoort sinds kort proeven van de padelsport. Deze racketsport is een mix van tennis en squash die de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen heeft. Nieuwpoort springt graag in op deze trend omdat het een laagdrempelige en leuke manier is om in beweging te blijven.

Om deze sport kenbaar te maken aan alle medewerkers van de Stad, is een leuk personeelstornooi ingericht op de gloednieuwe padelterreinen in het Astridpark. Hierbij zijn alle deelnemers verdeeld in diverse poules en krijgen ze punten per gewonnen wedstrijd. Iedereen krijgt de kans om met elkaar te spelen. Met de mogelijkheid om gratis padel te spelen, wil de Stad meer van zijn mensen aan het sporten krijgen. Tegelijk speelt ook het sociale aspect een rol, verklaart schepen van Sport Bert Gunst: “Padel is een sport in volle opmars. We surfen als Stad mee op dat succesverhaal en zetten onze medewerkers via deze leuke sport aan om extra bewegen. Zij krijgen de kans om zich een uurtje op het padelveld uit te leven en kunnen daarbij even het werk van zich afzetten. We zetten hiermee onze identiteit als #sportersbelevenmeer-stad duidelijk in de verf. Verder is dit een ongedwongen en gezonde manier om medewerkers van verschillende stadsdiensten buiten de werkvloer met elkaar in contact te brengen. Samen actief ontspannen bevordert de groepscohesie.”
Stad in beweging
Naast padel biedt de Stad aan alle medewerkers ook gratis zwembeurten aan en wordt er een rugschool ingericht waarbij nadruk gelegd wordt op een ergonomische houding. Verder peilt de Stad met een sport- en beweegscan naar de sportieve noden en verwachtingen van zijn medewerkers. In samenwerking met Sport Vlaanderen wordt via een korte bevraging gepeild naar de verwachtingen op vlak van sporten en bewegen op de werkvloer of tijdens het thuiswerk. Tegelijk wordt duidelijk welke fysieke activiteiten nu reeds beoefend worden. Op basis van de resultaten uit deze vragenlijst stellen de stedelijke Sportdienst en Sport Vlaanderen samen een sportief actieplan op. Dat moet zorgen voor een divers en aantrekkelijk sportaanbod op maat van iedere medewerker. Foto: stad Nieuwpoort

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.