Home > Nieuwe wijngaard met 12.000 wijnstokken van Mérula komt in Sint-Kruis

Nieuwe wijngaard met 12.000 wijnstokken van Mérula komt in Sint-Kruis

Geschreven op 29 april 2020 om 08:22 door Mario De Wilde

Misschien drink je binnenkort wel een Château Saint-Croix. Dat is best mogelijk want het bekende Wijnhuis Mérula, dat haar roots in Oostkamp vindt, is gisteren gestart met de aanplanting van een nieuwe wijngaard voor mousserende wijnen. Op de site van De Blauwe Zaal in Sint-Kruis (Brugge) werden circa 12.000 wijnstokken aangeplant. Met nu al ruim 5 hectare wijngaarden onderlijnt Mérula haar ambitie om de wijnbouw in de streek op de kaart te zetten.

Eerste mousserende wijn in de streek

Tot op heden vond je de 8000 wijnstokken van Mérula verspreid over verschillende domeinen in en rond Oostkamp. Met de aanplanting van de wijngaard in Sint-Kruis zet Mérula voet op Brugs grondgebied. Op de site van De Blauwe Zaal, vlakbij de Damse Vaart, komt een wijngaard van 2,35 ha met circa 12.000 wijnstokken met druiven voor mousserende wijnen. Ook de wijngaard in Moerbrugge wordt uitgebreid met 1.500 wijnranken. De bedoeling is om op termijn zo’n 20.000 flessen mousserende wijn te produceren. Mérula is het eerste wijnhuis in de streek dat schuimwijn op de markt zal brengen.

Passie voor Belgische wijn

Mérula produceert lokale, Belgische kwaliteitswijnen die hun heerlijke afdronk danken aan een continu streven naar topkwaliteit en een doorgedreven respect voor de natuur en de streek. Onder het etiket Mérula zijn er momenteel vier prachtige witte wijnen verkrijgbaar: Mérula Wit, Mérula Johanniter, Mérula Auxerrois en Mérula Pinot Gris. Mérula Wit werd in 2018 bekroond met een gouden medaille en in 2019 met een zilveren medaille in de wedstrijd ‘Beste Belgische wijn’. Wijnbouwer Marino, die dit verhaal een tiental jaar geleden startte, heeft de gepassioneerde ambitie om wijnbouw in de streek op de kaart te zetten. “Vandaag kijken mensen je verbaasd aan, als je hen vertelt dat je hier aan wijnbouw doet. Maar voor onze kinderen en kleinkinderen zal dit een evidentie zijn,” klinkt het bij Marino.

Mérula ontdekken

Op het ontkurken van de eerste fles mousserende wijn is het nog enkele jaren wachten, maar van de witte wijnen kun je wel al volop genieten. Mérula is exclusief te koop in de wijnwinkel in Oostkamp en via de website www.merulawines.com. Daarnaast kun je Mérula ontdekken in verschillende restaurants in de streek (tenminste, wanneer die straks opnieuw opengaan)..

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.