Home > Nieuwe vleugel van AZ Zeno campus Blankenberge deze middag officieel geopend

Nieuwe vleugel van AZ Zeno campus Blankenberge deze middag officieel geopend

Geschreven op 30 september 2023 om 19:07 door Mario De Wilde

Vanmiddag werd de nieuwe vleugel van AZ Zeno campus Blankenberge officieel geopend. In deze vleugel bevinden zich de diensten SP-revalidatie en SP-geriatrie. Daarnaast vind je er 26 moderne consultatieruimtes en een nieuwe, ruime en lichtrijke inkomhal. De start van de verbouwingen van AZ Zeno campus Blankenberge dateert van 2019. Met de aanleg van de nieuwe parking en parktuin werd de omgeving een stuk groener. Daarop volgend werd het bestaande ziekenhuis heringericht om de grondige verbouwing van de vleugel mogelijk te maken. Een aantal diensten zoals de afdeling geriatrie en de inkomhal moesten tijdelijk verhuizen.

“De ganse vleugel werd gestript. De gevel schoof 3 meter naar voor, waardoor alle kamers 11m2 groter werden en er plaats was voor een douche op elke kamer. Ook werden overal nieuwe ramen geïnstalleerd. Het hele interieur werd vernieuwd, samen met de technische voorzieningen zoals stookketels, luchtbehandelingssysteem en kameroproepsysteem …. Het was een grote investering, maar wel een bewuste keuze om ook de Blankenbergse bevolking in de gekende frisse en hedendaagse Zeno stijl te ontvangen, met aandacht voor de filosofie dat een rustige en groene omgeving een positieve invloed heeft op het genezingsproces.” aldus Jo Dendauw – facilitair directeur van AZ Zeno.

In maart dit jaar namen de diensten SP-geriatrie en SP revalidatie reeds hun intrek in de nieuwe vleugel. “Het was een echte verademing om met de patiënten te verhuizen. Vanaf nu beschikken we hier over alle comfort en ruimte om te werken. Ook van patiënten en bezoekers horen we enkele positieve reacties.” aldus Iris Quadhimi, hoofdverpleegkundige van de afdeling SP-geriatrie

De nieuwe consultatieruimtes en de nieuwe inkomhal zijn momenteel nog niet in gebruik. Het ziekenhuis verwacht deze binnen enkele weken te openen. Verder blijft AZ Zeno steeds verder vernieuwen en investeren in de beste technologie, infrastructuur en zorg voor de bewoners uit Blankenberge en omstreken. Voor de spoedgevallendienst, het operatiekwartier, de dienst radiologie en de bistro staan alvast nieuwe renovatieplannen op de agenda.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.