Home > Nieuwe Uitkerkse Polderfietsroute voert je 40 km langs Blankenberge, Zuienkerke en Brugge

Nieuwe Uitkerkse Polderfietsroute voert je 40 km langs Blankenberge, Zuienkerke en Brugge

Geschreven op 10 februari 2023 om 10:55 door Mario De Wilde

In Blankenberge werd de Uitkerkse Polderfietsroute voorgesteld. Via deze 40,4 km lange fietsroute kom je al fietsend door het uitgestrekte weidelandschap van de Uitkerkse Polder volledig tot rust. Het bewegwijzerde traject voert je langs Blankenberge, Zuienkerke en Brugge.

De lancering van de Uitkerkse Polderfietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Voor deze route werd een volledig nieuw traject uitgewerkt. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Uitkerkse Polderfietsroute is de vijfde van 18 nieuwe fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

“Fietsend door de Uitkerkse Polder ervaar je pas echt wat rust is. Dit uitgestrekte weidelandschap is eeuwenoud en een paradijs voor vogels. Via het nog jonge Zeebos verlaat je de kustlijn om het hinterland op te zoeken. Je fietst door Lissewege, één van de mooiste dorpen van Vlaanderen waarvan de platte kerktoren vanaf de zomer permanent wordt opengesteld als uitkijkpunt binnen het project Horizon 2025. Je hebt er een prachtig uitzicht over het witte dorp, de haven en de polders. Via Domein Polderwind trap je door naar Brugge om bij de Sint-Pietersplas terug richting zee te fietsen. Onderweg wachten nog de Meetkerkse Moeren, een uniek stuk natuur waar de stilte een constante is”, aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan het Bezoekerscentrum de Uitkerkse Polder in Blankenberge, aan Picknickzone Zeebos in Blankenberge, aan Parking Meetkerke dorp in Zuienkerke en aan de Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingskerk in Lissewege. Aan deze vier startpunten staat telkens een startbord.

Alle herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer shop.westtoer.be en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.