Home > Nieuwe uitbaters voor The Times (vroegere Vismarkt) in Ieper

Nieuwe uitbaters voor The Times (vroegere Vismarkt) in Ieper

Geschreven op 26 april 2019 om 13:04 door Mario De Wilde

Goed nieuws voor mensen die houden van vaste waarden en een vleugje nostalgie. The Times (vroegere Vismarkt) heeft sinds gisteren nieuwe zaakvoerders en er is nog een sterke familieband aanwezig. Inderdaad, Café De Vismarkt heeft een lange geschiedenis in de Kattenstad. We duiken de geschiedenis in om te ontdekken hoe het ooit begon bij Café De Vismarkt. De stamvader Leopold Depoorter, gehuwd met Martha Vuylsteke, begon in 1950 als cafébaas op het Burgemeester Bertenplein 1 te Poperinge. Leopold (of in de volksmond Pé Pol) baatte 16 jaar lang het café uit. Bij zijn overlijden nam schoondochter Nelly Boudeweel het roer over van haar schoonfamilie. Sinds 1966 tot 1999 was Nelly een gevestigde waarde op de hoek van het Bertenplein. Nelly was een krachtige en energieke cafébazin die leefde voor haar volk! Met hart en ziel stond ze 33 jaar lang achter de toog. Het jonge geweld kwam op de proppen en in 1999 nam Stefaan Depoorter met trots het hef in handen waar hij nog steeds als gelukkig cafébaas een fris pintje tapt voor zijn klanten.

Jeugd gekoppeld aan ervaring

Ondertussen staat Stefaan reeds 20 jaar achter de toog en staat de 4de generatie te popelen om het ‘stuur’ over te nemen. Arthur, een frisse 18-jarige jongvolwassene, die reeds van kinds af aan horeca-ervaring opdeed van zijn papa, is er klaar voor om als 4de generatie de familietraditie verder te zetten. Ondanks zijn jonge leeftijd, beschikt hij over voldoende maturiteit en capaciteit om de zaak levendig te houden mits ondersteuning van het ganse gezin die zich meer achter de schermen dan achter de toog zullen bevinden. Arthur is een gedreven en gemotiveerde kerel! Hij staat er helemaal niet alleen voor, zijn broers Edward en Michiel zullen met plezier eens een handje komen helpen.
Echter, na 12 jaar café-ervaring, zocht Stef een nieuwe uitdaging op. Als klein kind ging hij regelmatig met zijn mama Nelly Boudeweel en papa Gilbert Depoorter op vakantie naar de Belgische kust, met name Nieuwpoort. Algauw stond er een leeg pand ‘Het Keukentje’ in de Albert1-laan. Stefaan zag hier wel toekomst in om café uit te baten. Nog geen maand later, en zelfs met een letsel aan de knie, tekende Stefaan de akte van het keukentje en bouwde dit om tot een bierhuis waar menigte kan genieten van lekker (streek)biertje!

Gastvrouw Soraya

Bierhuis De Vismarkt zal op vandaag uitgebaat worden door een vast personeelslid Soraya Douifi. Soraya heeft heel wat ervaring in de sector en is reeds enkele maanden het vaste gezicht in het bierhuis. Soraya zal samen met Arthur het bierhuis uitbaten.  Zomer 2018 … een eerste gedachte om het café die te koop staat in Ieper, genaamd ‘The Times’ van Alain Vansevenant, te kopen. De haalbaarheid zowel financieel, organisatorisch als familiaal werd sterk besproken door Stefaan en Eva, zijn partner. Uiteindelijk in november 2018 werd de knoop doorgehakt en werd de koop realiteit. The Times, gelegen in de Korte Torhoutstraat, zal voortaan vanaf donderdag 25 april geopend worden door de Poperingse zaakvoerder Stefaan Depoorter. Eva heeft haar eigen job en springt administratief bij. Een nieuw project waar we met trots voor zullen gaan. Stefaan zal voortaan het gezicht zijn achter de toog in de The Times.

 

Foto: v.l.n.r: Mama Nelly tweede generatie café-uitbaatster,  Stef Depoorter, derde generatie, zoon Arthur als opvolger voor de familietraditie, de alom bekende Alain, papa Gilbert Depoorter en Eva, echtgenote van Stef

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.