Home > Nieuwe trend Footprints: gastronomische cruises met o.a. Koen Devos (La Cravache Rekkem) en Bert Recour (Pegasus Poperinge)

Nieuwe trend Footprints: gastronomische cruises met o.a. Koen Devos (La Cravache Rekkem) en Bert Recour (Pegasus Poperinge)

Geschreven op 10 september 2019 om 14:41 door Mario De Wilde

De bekende touroperator Footprints lanceerde deze middag een nieuwe trend: gastronomische cruises speciaal voor fijnproevers en dat in samenwerking met de 33 Masterchefs van België. Dat Footprints, de touroperator van luxe reizen en cruises uit Antwerpen, feeling heeft met ongewone vakanties, is algemeen geweten. Nu trekken we de lijn verder door met een ongewoon en exclusief concept ‘Chefs&Sea’. Drie gastronomische cruises, waarvan twee in de Middellandse Zee en één in Zuid-Afrika. Elke cruise wordt omkaderd door één van de 33 Masterchefs van België, die de gasten meeneemt op een reis vol unieke, gastronomische ontdekkingen. Bovendien geniet u ook van de service van een meertalige begeleider.
Met andere woorden: topgastronomie op luxe schepen, genieten zonder zorgen, unieke belevenissen, … dit alles in één reis.

Wie zijn de 33 Masterchefs van België?

Enkele enthousiaste afgestudeerden aan de Hotelschool “Ter Duinen” van Koksijde hadden een mooie droom: het gebruik van producten van eigen bodem meer promoten in België. Deze droom werd werkelijkheid! Op 17 februari 1964 werd de “Orde van de 33 Meesterchefs van België” boven de doopvont gehouden, een vereniging van uitsluitend Patroon-Keukenchefs. Elke kok heeft zijn eigen zaak en staat zelf in de keuken. De vereniging van enthousiaste koks wil de essentiële waarden van hun beroep veilig stellen door het solidair overbrengen van hun culinaire kennis. De kwaliteit van de producten en de gerechten, het respect voor een vriendelijk onthaal en een waardevolle promotie voor de Belgische en de regionale keuken, speelt een essentiële rol. Ondertussen heeft een hele resem jonge en talentvolle chefs deze groep vervoegd en promoten ze, met al hun kennis en enthousiasme, nog meer onze nationale gastronomie. Hierdoor bevestigen ze dat België hét land bij uitstek is voor culinaire hoogstandjes.
Ook nu blijven “de 33 Masterchefs van België” dé referentie van culinaire groeperingen.

Wat maakt onze drie culinaire cruises zo uniek?

Eens aan boord ontvangt de Masterchef u met een welkomst cocktail. Tijdens de navigatie beleeft u dan enkele geprivilegieerde momenten (voorbehouden voor reizigers van onze groep), zoals de Show Cooking én een kookworkshops met onze chef in het Culinary Center van het schip!
Verder bent u uitgenodigd voor een exclusief diner met onze chef in één van de à la carte restaurants maar eveneens voor een wijnproeverij door onze chef, begeleid door de sommelier aan boord. Een culinaire lezing door onze chef en culinaire excursies, uitgewerkt in samenspraak met onze chef, maken het geheel tot een unieke beleving.

De selectie voor 2020 :

HAPAG-LLOYD CRUISES
 Malta – Lissabon van 15 tot 24 september 2020
 Met chef Lieven Demeestere, van het sterren Restaurant Arenberg in Heverlee
OCEANIA CRUISES
 Rome – Monte Carlo van 4 tot 11 november 2020
 Met chef Koen Devos, van Restaurant La Cravache in Rekkem
REGENT SEVEN SEAS CRUISES
 Zuid-Afrika, Mozambique & Namibië van 8 tot 22 december 2020
 Met chef Bert Recour, van Restaurant Pegasus in Poperinge

Footprints biedt je een boeiende presentatie en 3-gangen diner aan voor € 80,- pp bij één van de 33 Masterchefs. Dat kan op :
- Woensdag 2 oktober te Leuven, Restaurant Arenberg
- Dinsdag 22 oktober te Menen, Restaurant La Cravache
- Woensdag 13 november te Ellezelles/Elzele, Restaurant Le Château du MyLord
- Maandag 18 november te Poperinge, Restaurant Pegasus

Elke avond bestaat uit een presentatie met 3-gangen diner en start om 18u30. Liefhebbers van gastronomie en cruises kunnen hiervoor terecht bij hun favoriete reisagent of bij Footprints : cruises@footprints.be of tel. 078 48 52 66

Foto van links naar rechts : chef Lieven Demeestere van het sterren Restaurant Arenberg in Heverlee, chef Koen Devos van Restaurant La Cravache in Rekkem en chef Bert Recour van Restaurant Pegasus in Poperinge.

4 reacties

Kim Vanderwallen
Geschreven op 2019-09-11 20:59:45
Uniek !!! Een culinair feest op zee met topchefs!
Kim Vanderwallen
Geschreven op 2019-09-10 15:18:22
Eén groot culinair feest op zee in alle luxe ! 👨‍🍳👌🏽 Wat wil een mens nog meer op vakantie?
Chris Ganseman
Geschreven op 2019-09-10 15:07:16
Enthousiaste chefs, de klanten gaan zich écht heel goed voelen bij hen aan boord, zijn ook heel sympathiek!
Jan VD
Geschreven op 2019-09-10 14:47:42
Topchefs aan boord van een topcruises. Genieten. Maar loop gerust ook eens binnen in hun restaurant thuis.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.