Home > Nieuwe soundtrack circusfilm ‘Balada Triste de Trompeta’ in Sint-Lodewijkscollege in Brugge.

Nieuwe soundtrack circusfilm ‘Balada Triste de Trompeta’ in Sint-Lodewijkscollege in Brugge.

Geschreven op 17 oktober 2018 om 10:00 door Mario De Wilde

Volgende dinsdag 23 oktober brengt de Brugs dj en producer Saimn-I een nieuwe soundtrack op de circusfilm ‘Balada Triste de Trompeta’ in het auditorium van Sint-Lodewijkscollege Brugge. Hiermee is de derde editie van Soundtrack, georganiseerd door het Brugotta-label van Cultuurcentrum Brugge, een feit. “Cultuurcentrum Brugge zet met het Brugotta-label zwaar in op lokaal talent. In 2016 organiseerden de Brugotta-medewerkers in dat kader de allereerste ‘Soundtrack’ waarbij ze Brugse muzikanten uitnodigden om een nieuwe soundtrack te creëren voor een klassieke film. Dat bleek meteen een schot in de roos. Niet alleen voor de Brugse muzikanten die hun sound op een originele manier de wereld in konden sturen, maar ook voor de bezoekers die verrast werden met creatieve nieuwe filmmuziek”, zegt Mieke Hoste, schepen van Bibliotheek, Cultuurcentrum Brugge en Sociaal-Culturele Verenigingen.

Voor deze editie van Soundtrack waagt de Brugse dj en producer, Saimn-I zich aan de filmklassieker ‘Balada Triste de Trompeta’. Bruggeling Simon Decante verdiende al ruim zijn sporen in de (inter)nationale muziekwereld. Vooraleer hij zichzelf omtoverde tot Saimn-I, kende hij een verleden als blues-artiest, reggae-zanger en multi-instrumentalist. In 2014 vervoegde hij het Belgisch hiphopcollectief ‘Tribes United’ en werd hij een gevestigde waarde in de Belgische reggae-hiphop scène. Zijn dj- en producerswerk levert hem daarnaast tot op de dag van vandaag (inter)nationale lof en erkenning op.

Twee concurrerende clowns

‘Balade Triste de Trompeta’, geregisseerd door Alex de la Iglesia, vertelt het verhaal van twee concurrerende clowns, een knappe trapezeartieste en een land dat verscheurd is door een burgeroorlog onder het loodzware dictatoriaal regime van Franco. Regisseur Alex de la Iglesia creëerde een intrigerende, operatesk en waanzinnig donker (circus-)sprookje. De keuze voor bovenstaande filmklassieker sluit aan bij de reguliere werking van Cultuurcentrum Brugge waar het publiek verwent wordt met tal van hoogstaande circusvoorstellingen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.