Home > Nieuwe Sint-Annadreef en omgeving: Heidelaan in Brugge krijgt straks nieuwe riolering en wegenis

Nieuwe Sint-Annadreef en omgeving: Heidelaan in Brugge krijgt straks nieuwe riolering en wegenis

Geschreven op 10 maart 2023 om 08:20 door Mario De Wilde

In juni 2022 zijn riolerings- en wegeniswerken in de Nieuwe Sint-Annadreef en omliggende straten opgestart. Via een nieuwe koustechniek worden de riolen in vijf van de straten gerenoveerd. In de Heesterlaan en Heidestraat komt een volledig nieuwe riolering. De zesde fase van de werken, namelijk de volledige heraanleg van de Heidestraat, start na de paasvakantie op, momenteel zijn de werkzaamheden in de Bremlaan nog volop aan de gang.
Veilige, leefbare en duurzame wijk
In juni 2022 zijn de riolerings- en wegeniswerken in de Nieuwe Sint-Annadreef, Krakkestraat, Gagelstraat, Heidelaan, Dopheidestraat, Bremlaan en Heesterlaan aangevat. De riolering in deze straten stamde van de jaren 60 en vertoonde gebreken. Ook de verhouding verharding – groen voldeed niet meer. In de Heesterlaan en de Heidelaan wordt gelijktijdig met de heraanleg van de straat een nieuwe riolering geplaatst. In de Nieuwe Sint-Annadreef, Bremlaan, Dopheidestraat, Gagelstraat en Krakkestraat gebeurt de rioolrenovatie achteraf via een CIPP Lining Techniek.
Opstart werkzaamheden Heidelaan
Momenteel zijn de werkzaamheden in de Bremlaan volop aan de gang. In de Heidelaan zijn de bemalingswerken reeds aangevat. De riolerings- en wegeniswerken in de Heidestraat vatten wellicht na de paasvakantie, midden april 2023, aan. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, wat ervoor zorgt dat de straat bij hevige regenval minder snel zal overstromen. Een nieuwe bestrating in asfalt wordt aangelegd met een centrale kasseistrook. De bestaande bomen in de Heidelaan blijven behouden.
Fasering
• Fase 1: wegeniswerken Nieuwe Sint-Annadreef vanaf Doornstraat tot aan perceelsgrens met Nieuwe Sint-Annadreef 40 (uitgevoerd)
• Fase 2: wegeniswerken Nieuwe Sint-Annadreef vanaf Nieuwe Sint-Annadreef 40 tot Krakkestraat (uitgevoerd)
• Fase 3: wegeniswerken Krakkestraat (uitgevoerd, enkel nog kasseien midden rijweg aanbrengen)
• Fase 4: aanleg van voetpad en fietspad in Krakkestraat (uitgevoerd)
• Fase 5: wegwerkzaamheden Gagelstraat (uitgevoerd, enkel nog kasseien midden rijweg aanbrengen)
• Fase 6: riolerings- en wegeniswerken Heidelaan (geplande opstart: midden april tot eind mei 2023)
• Fase 7: wegwerkzaamheden Dopheidestraat (uitgevoerd, enkel nog kasseien midden rijweg aanbrengen)
• Fase 8: wegeniswerken Bremlaan tussen Gagelstraat en Dopheidestraat (in uitvoering)
• Fase 9: wegeniswerken Bremlaan: tussen Dopheidestraat en Nieuwe Sint-Annadreef (geplande opstart: half mei tot begin juni)
• Fase 10: riolerings- en wegeniswerken Heesterlaan (geplande opstart: mei tot eind juni 2023)
• Fase 11: wegeniswerken Nieuwe Sint-Annadreef vanaf Krakkestraat tot Bremlaan (geplande opstart: begin juni tot bouwverlof)
• Fase 12: wegwerkzaamheden Nieuwe Sint-Annadreef vanaf Bremlaan tot Gistelsteenweg (geplande opstart: begin juni tot bouwverlof).

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.