Home > Nieuwe school ‘De Duinpieper’ met 120 leerlingen in hartje Westende van start

Nieuwe school ‘De Duinpieper’ met 120 leerlingen in hartje Westende van start

Geschreven op 1 september 2020 om 15:49 door Mario De Wilde

De 120 leerlingen van De Duinpieper in Westende starten hun nieuwe schooljaar in een gloednieuw schoolgebouw. In minder dan een jaar tijd verrees 3000 m² ‘state of the art’ school-, opvang- en verenigingsinfrastructuur. Dat maakt van de Duinpieper een unieke ‘open school’.

Strak volgens plan

Ondanks de traditionele onvoorziene omstandigheden, enkele dagen ‘weerverlet’ en een wereldwijde pandemie slaagden de aannemers en de gemeentelijke technische dienst om het gebouw ruim binnen de afgesproken bouwtermijn op te leveren. “Een waar huzarenstukje”, stelt schepen voor onderwijs Natacha Lejaeghere trots. “We hielden ons hart vast in de lente, maar Bouwgroep Maes garandeerde ons redelijk snel dat we het nieuwe schooljaar konden starten in onze nieuwe school. Midden augustus verhuisden we alles vanuit de Calidris en konden de leerkrachten hun klassen inrichten”, zegt Natacha.

Duurzaam, licht en groen

Directeur Patricia Hauweele nam dus samen met haar voltallige lerarenkorps een nieuw schoolgebouw in gebruik. “Om goed onderwijs te bieden, moet je ook goeie infrastructuur hebben. Het oude schoolgebouw had zijn charme, maar was tot op de draad versleten. Van bij de aanvang van het ontwerpproces kregen we inspraak en dat loont. We zijn heel tevreden met onze nieuwe klassen en speelplaats. Dit gebouw biedt zoveel mogelijkheden: veel licht in de klassen, directe aansluiting met de groene speelplaats en een mooie ruime sportzaal. Ik ben echt tevreden!”

Meer dan een school

De Duinpieper biedt optimale leeromstandigheden voor maximaal 200 leerlingen, maar geeft, naast ruimte voor de lokale verenigingen, ook nog onderdak voor de buitenschoolse opvang (IBO), het Trefpunt en lokale verenigingen in het hart van Westende-Dorp. “De buitenschoolse opvang kan volledig autonoom werken, zonder invloed op de schoolactiviteiten. We investeerden ook in compleet nieuw meubilair voor het IBO. We zitten bijna dagelijks aan onze maximale opvangcapaciteit van 30 kinderen, dus de voorzieningen moeten top zijn”, besluit schepen Lejaeghere.

Groeien voor de toekomst

Burgemeester Jean-Marie Dedecker deelde samen met Natacha Lejaeghere stukjes van het traditionele lintjeknip uit aan de aanwezige kinderen. “Uiteraard zijn zij de toekomst van dit gebouw dat al doordrongen is van de schoolgeschiedenis. Ik hoop van harte dat de school samen met de lokale gemeenschap groeit. Ik roep de jonge Westendenaars dus op om veel kindjes te maken de komende jaren”, glimlacht een contente burgemeester.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.