Home > Nieuwe regeling (beperkt) bezoek ruïnes Sint-Donaaskerk in Brugse Crowne Plaza Hotel

Nieuwe regeling (beperkt) bezoek ruïnes Sint-Donaaskerk in Brugse Crowne Plaza Hotel

Geschreven op 21 april 2023 om 07:40 door Mario De Wilde

In goed overleg hebben Stad Brugge en het Crowne Plaza hotel afspraken gemaakt om de toegang tot de ruïnes van de Sint-Donaaskerk op punt te stellen. Algemeen manager Crowne Plaza Hotel Lucas Bakx: “Om de veiligheid van zowel hotelgasten als bezoekers aan de ruïnes van de Sint-Donaaskerk te verzekeren met nieuwe afspraken. Vanaf nu zal een bezoek aan de ruïnes enkel mogelijk zijn via de ingang aan de zijkant van het hotel in de Hoogstraat. De openingsuren zijn van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Als er activiteiten plaatsvinden in een van de zalen in de kelder is er geen toegang mogelijk.” De toegang tot de ruïnes is enkel mogelijk onder begeleiding van een gids van een van de drie officiële gidsenkringen van Brugge: S-Wan, Hello Bruges en Bruges Guides. Zij krijgen een speciale toegangsbadge.

Burgemeester Dirk De fauw: “We zijn verheugd dat we een nieuwe regeling hebben kunnen treffen zodat inwoners als bezoekers dit belangrijk deel geschiedenis van onze stad kunnen meepikken. Een vruchtbare dialoog met alle betrokken partijen toont aan dat we in deze stad goed kunnen samenwerken, ook als het gaat om het bewaren en eren van ons gezamenlijk erfgoed.”

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “De Sint-Donaaskerk mag dan verdwenen zijn, ze blijft een essentieel onderdeel van de geschiedenis van onze stad. Daarom vind ik het als cultuurschepen belangrijk dat wat er nog van overblijft toegankelijk kan zijn. Dit is niet altijd evident, gezien de locatie van de resten, maar dankzij de samenwerking met de Brugse gidsenverenigingen zullen bezoeken kunnen plaatsvinden op een manier die ook voor het Crowne Plaza Hotel werkbaar is.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.