Home > Nieuwe parking Natiënlaan in Westkapelle: vlakbij Knokke en gratis

Nieuwe parking Natiënlaan in Westkapelle: vlakbij Knokke en gratis

Geschreven op 4 juli 2024 om 09:47 door Mario De Wilde

Knokke-Heist biedt een breed scala aan parkeermogelijkheden voor zowel bezoekers als inwoners. Het is van groot belang om te weten waar de auto kan worden geparkeerd, vooral tijdens het toeristische zomerseizoen. Recent opende ook een nieuwe randparking langs de vernieuwde Natiënlaan (N49), die een grote meerwaarde biedt voor bezoekers die langdurig in de gemeente willen verblijven. De gratis parking biedt ruim plaats voor diverse types voertuigen, waardoor bezoekers en inwoners zich geen zorgen hoeven te maken over parkeerkosten. Met deze nieuwe faciliteit kunnen wagens gemakkelijk en veilig worden geparkeerd en kan iedereen volop genieten van alles wat Knokke-Heist te bieden heeft. Hieronder een overzicht van de verschillende parkeermogelijkheden in de gemeente.

Parkeren in Westkapelle – nieuwe parking Natiënlaan
Het gemeentebestuur van Knokke-Heist en het Agentschap Wegen & Verkeer hebben samen de Natiënlaan (N49) omgetoverd tot een groene boulevard, die nu als een aangename toegangsweg naar het centrum van Knokke-Heist fungeert. Een van de belangrijke veranderingen is de aanleg van een nieuwe, gratis parking tussen de Natiënlaan en bedrijvencentrum ‘t Walletje. Deze parking biedt 402 plaatsen, inclusief 6 voor mindervaliden en 4 elektrische oplaadpunten.

Parking Natiënlaan is ideaal gelegen, waardoor je Knokke en Westkapelle gemakkelijk met de bus of met de fiets kan bereiken. Er is een bushalte voorzien aan beide kanten van de rijweg, wat het nog eenvoudiger maakt om vanuit deze parkeerlocatie je naar de verschillende deelgemeenten te begeven. De routeplanner van De Lijn helpt je om je verplaatsingen, met de bus, van en naar Knokke-Heist te plannen.

Daarnaast opende het Europees snellaadbedrijf Fastned in maart 2024 een nieuw snellaadstation langs de Natiënlaan ter hoogte van de parking Natiënlaan. Het nieuwe station beschikt over zes laders met een maximale capaciteit van 400 kW, goed voor twaalf laadplaatsen waarmee bestuurders van elektrische wagens hun voertuig kunnen opladen met groene stroom van zon en wind. Daarmee heeft Knokke-Heist in Westkapelle het grootste snellaadstation van Fastned België. Het snellaadstation is te herkennen aan zijn typische gele dak bedekt met zonnepanelen.

Parkeren in Knokke
De deelgemeente Knokke heeft diverse parkeermogelijkheden, van boven- tot ondergronds. Het Stijn Streuvelsplein vlakbij Park 58 biedt plaats aan 10 auto’s, terwijl de parking aan de Meerlaan ter hoogte van de Zeedijk over 94 plaatsen beschikt. De Canadasquare heeft ongeveer 205 plaatsen. Bij Cultuurcentrum Scharpoord zijn er twee parkeerlocaties: één aan de zijde van de Meerlaan met 95 plaatsen (inclusief 6 voor mindervaliden en 2 elektrische oplaadpunten) en één aan de zijde van de Majoor Vandammestraat met 45 plaatsen. De parking aan het zwembad Duinenwater biedt plaats aan 132 auto’s, en de Jeugdherbergstraat heeft een ruime capaciteit van 209 plaatsen, waarvan 6 voor mindervaliden. Verder zijn er bij sporthal De Stormmeeuw 95 parkeerplaatsen (inclusief 5 voor mindervaliden en 2 elektrische oplaadpunten), en bij Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park zijn er 97 plaatsen, waarvan 6 voor mindervaliden. Ook het schuttersplein aan de Jan Devischstraat heeft 33 plaatsen, inclusief 2 elektrische oplaadpunten.

Daarnaast zijn in deelgemeente Knokke ook een aantal ondergrondse parkeermogelijkheden. De ondergrondse parking van Lake District heeft 350 plaatsen. De parking aan de Lippenslaan – Alfred Verweeplein 1 heeft 245 plaatsen en 20 elektrische laadpunten. De parking aan het IJzerpark – Dumortierlaan biedt 296 plaatsen, inclusief 8 voor mindervaliden en 20 elektrische oplaadpunten. De parking bij de Minigolf Zoute – Sparrendreef heeft 432 plaatsen, waarvan 24 zijn voorzien van elektrische oplaadpunten.

Parkeren in Heist
In Heist zijn er tal van opties om je auto te parkeren. De Gustave Van Nieuwenhuysestraat biedt bijvoorbeeld 95 voorziene plaatsen en 4 plaatsen voor mindervaliden. Bovendien is er extra straatparkeren mogelijk richting Zeebrugge. Verder zijn er parkeerplaatsen beschikbaar tussen de Heistlaan en Koudekerkelaan met 78 plekken. En op het Stationsplein, waar 37 plaatsen beschikbaar zijn, zijn er 2 voorzien van elektrische voertuigen. Parking Noordhinder biedt plaats aan 43 auto’s, en parking Scheurleg heeft 50 plekken. Een andere populaire parkeerlocatie is het Bosje van Heist aan de Zeedijk, met ongeveer 240 plaatsen, en aan de Elizabetlaan, met ongeveer 88 plaatsen. Ook aan sportcentrum Laguna zijn verschillende parkeerplaatsen voorzien, 109 in het totaal. In de nabijgelegen straten (Laguna/Krommedijk) zijn ook nog eens 80 plaatsen waar mensen hun auto kwijt kunnen

Parkeren in Duinbergen
Duinbergen heeft ook verschillende parkeermogelijkheden. De parking aan de Knokkestraat ter hoogte van de Heilige Familiekerk biedt 55 plaatsen. Het Sint-Michielsplein heeft 50 parkeerplekken, inclusief 2 elektrische oplaadpunten. Het Europaplein biedt 110 plaatsen, waarvan 2 voor mindervaliden, en de parking op het Manitobaplein heeft 38 plaatsen, eveneens met 2 elektrische oplaadpunten. Het uitgebreide aanbod aan parkeerplaatsen, inclusief faciliteiten voor mindervaliden en elektrische voertuigen, maakt Knokke-Heist tot een toegankelijke en verkeersveilige gemeente, met goed uitgerust openbaar vervoer en een vlotte mobiliteit zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor zwakke weggebruikers.

Meer info vind je op www.knokke-heist.be/parkeren

 

2 reacties

Jan VBK
Geschreven op 2024-07-07 20:59:42
Ik woon in Knokke op nog geen 10 minuten van de Zeedijk, waar ik dus veel wandel. Er staan een tiental (bijna niets dus) laadpalen op de route naar de dijk. De meeste die er 's morgens staan, staan er 's avonds nog. Dit probleem is zonder strenge maatregelen een blijvertje !
Krijnen
Geschreven op 2024-07-06 11:34:31
Als elektrisch oplaad als je auto vol is moet je die dan verplaatsen, want nu is het zo dat iemand die oplaadt daar dan de hele dag blijft staan

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.